Muzaffer İzgü'nün hikâyelerinde sosyal meseleler
Social issues in Muzaffer İzgü stories
  1. Tez No: 721501
  2. Yazar: GÜLHAN ULUER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL ALPER KUMSAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Muzaffer İzgü, Edebiyat, Kara Mizah, Çocuk Edebiyatı, Hikâye, Muzaffer İzgü, Literature, Black Humor, Children's Literature, Story
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Muzaffer İzgü; 1970'li yıllardan itibaren Türkiye'nin sosyal hayatına yön veren ekonomi, kültür, siyaset, sağlık, bürokrasi, ahlaki yozlaşma gibi meseleleri ele almıştır. Bu çalışmanın amacı, Muzaffer İzgü hikâyelerinde yer alan sosyal meselelerin, bütüncül bir bakış ve sistematik bir tasnifle nitelikli bir çerçevede ele almaktır. Muzaffer İzgü, yaşadığı dönemde ve ölümünü müteakiben eserleri üzerine kapsamlı değerlendirme yapılan sanatçılarımızdan değildir. Ancak aradan geçen zaman zarfında, Muzaffer İzgü üzerine yapılan çalışmalar sayıca artmış ve İzgü'nün sanatçılığı çeşitli açılardan değerlendirilmiştir. Bu çalışmada Muzaffer İzgü'nün hikâyelerindeki sosyal meseleler, toplumsal olguların dinamiğini oluşturan kavramlar çerçevesinde tümevarımcı bir yöntem ile analiz edilmiştir. Çalışma nitel bir araştırma özelliği taşımakta olup birincil veri kaynaklarından yararlanılarak oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
Muzaffer Izgu; It deals with issues such as economy, culture, bureaucracy, department corruption, which have been shaping Turkey's social aspects since the 1970s. The aim of this everyone is to struggle with a holistic perspective and comprehensive classification of the social issues in Muzaffer İzgü's stories. Muzaffer Izgu, it is not that we did not benefit from the contractors who needed to be reviewed during his lifetime and after his death. However, the break is timed, the number made on Muzaffer Izgü and Izgü's can be evaluated from those that can be evaluated. In this study, social issues in the story of Muzaffer İzgü and designing the dynamics of the phenomena were analyzed with an inductive method. It is one of the systems of qualitative research and the source has been obtained by utilizing the source source.