Hapis cezasının ertelenmesi ve benzeri kurumlarla karşılaştırılması
Deferral of sentences of imprisonment and its comparison with similar institutions
  1. Tez No: 723284
  2. Yazar: SİNAN SAKİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ UĞUR ERİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Erteleme, Ceza, Hapis Cezası, Hapis Cezasının Ertelenmesi, Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması, Deferral, Sentence, Imprisonment, Deferral of Imprisonment, Deferral to file a criminal case, Deferral of the Announcement of Verdict
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
Hapis cezasının ertelenmesi temelinde gerek bu kurumu gerek bu kurumun alt başlıkları diyebileceğimiz ceza ve erteleme kavramlarını gerekse de söz konusu kurumun diğer erteleme çeşitleri ile karşılaştırılmasını ele aldığımız çalışmamızda bu kurumları akademik camiaya ve uygulamaya faydalı olacak şekilde incelemeye çalıştık. Bu noktada ceza nedir? Erteleme nedir? Gerekli midir? Çeşitleri nelerdir? Hapis cezasının ertelenmesi, diğer erteleme çeşitleri ile karşılaştırıldığında karşımıza neler çıkar gibi hususların üzerinde durduk. Netice itibariyle vardığımız sonuç, erteleme kurumunun varlığının bizce zaruri olduğu ancak bunun ne pahasına olursa olsun değil, mağdur hakları da gözetilerek yapılması gerektiğidir.
Özet (Çeviri)
This study reviews the concepts of“sentence”and“deferral”as subtitles of the main research title,“deferral of sentences of imprisonment”and compares this institution with similar ones in order to provide a useful insight both to the academia and to the practice. At this point, the study focuses on the issues such as; what is sentence? What is deferral? Is it necessary? What are the types of it? What would be the conclusions of the comparison of the deferral of sentences of imprisonment with other institutions? Consequently, the study points out the indispensable nature of the institution of deferral however concludes that it should be necessary to take into consideration of the rights of the victims when actually executing it.