Motivation of foreign language learners in compulsory online distance learning during the covid-19 pandemic
Yabancı dil öğrencilerinin Covid-19 pandemi zorunlu çevrimiçi uzaktan eğitim döneminde motivasyonu
- Tez No: 725159
- Danışmanlar: PROF. DR. KENAN DİKİLİTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: E-öğrenme, Çevrimiçi Öğrenme, COVID-19 Pandemisinde Eğitim, İngiliz Dili Eğitiminde Motivayon, COVID-19 Pandemisinde Dil Eğitimi, E-learning, Online Learning, Education in COVID-19 Pandemic, Motivation in ELT, Language Learning in COVID-19 Pandemic
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngilizce Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
COVID-19 Pandemisi, eğitim alanını daha önce keşfedilmemiş bir bölgeye taşıyarak zorunlu eğitim ortamını yüz yüze iletişim olmadan“yalnızca çevrimiçi”hale getirdi. Bu durum, dünyadaki eğitimcilerin hiç deneyimlemediği, dolayısıyla araştırmacılar tarafından daha önce tanımlanmayan, keşfedilmemiş alandaki bu yeni koşullarla kaçınılmaz olarak yeni bir dönem başlattı. Bu araştırma, İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde İngilizce Hazırlık Sınıfı'nda öğrenim gören 25 kişilik bir örneklem grubu ile gerçekleştirilmiştir. Dört hafta boyunca bir dizi çevrimiçi görüşmeler yapılmıştır. Nitel yöntemi kullanan bu tanımlayıcı çalışma, bu modern çevrimiçi öğrenme çağında değişen eğitim metodlarının etkilerini anlamak amacıyla İngilizce öğrenenlerin uzaktan eğitim ortamındaki motivasyonlarını kendi içgörüleri ve bakış açılarıyla araştırıyor.Bulgular, öğrencilerin tatmin etmeye ihtiyaç duydukları motivasyon temelli üç ana kategori oluşturdu; yeterlilik ihtiyaçları (öğrenme ortamlarıyla etkili etkileşime sahip olma ihtiyacı), özerklikleri (kendi öğrenme deneyimlerinin gidişatını kontrol etme ihtiyacı) ve başkalarıyla ilişkileri (başkalarıyla bağlantılı olma, aidiyet duygusuna sahip olma ihtiyacı). Çevrimiçi eğitmenler için eğitimde motivasyon düzeylerini yükseltmek adına bu çalışmanın pedagojik uygulamaları ise; birlikte öğrenme yoluyla öğrenciler arasında iyi etkileşim sağlamak, öğrencilerin dikkat toplama süreçlerine destek ve yardımcı olmak, çevrimiçi öğrenme yöntemlerine uyumlanmaları sürecinde teknik destek sağlamak ve öğrenci özerkliğine saygı duyarak desteklemektir.
Özet (Çeviri)
COVID-19 Pandemic has moved the educational field towards a previously unexplored territory, converting the mandatory education setting to“online only”with no face-to-face communication. The situation inevitably started a new era with these new conditions in uncharted territory, never experienced by the educators around the world, therefore, not defined by researchers previously. This study has been conducted with a sample group of 25 students in a foundation University, in the English Preparatory Class in İstanbul. A series of online interviews were conducted for a duration of four weeks. This descriptive study using the qualitative method, investigates the motivation of English language learners in the distance learning setting via their own insights and perspectives for the purpose of understanding the changing ways in this modern era of online learning. The findings formed three main categories about motivation that the learners have a need to satisfy; their competence needs (the need to have effective interaction with their learning environment), their autonomy (the need to control the course of their own learning experience), and their relatedness with others (being connected with others, having a sense of belonging). The pedagogical implications of this motivational study for online instructors are to provide better interaction among learners via co-learning, support learners on maintaining focus, give consistent technical support to help the students adapt to the online learning methods, and respect and support the learner autonomy to raise the motivational levels in education.