Mediation analysis for online brand community on the relationship of social media and purchase intention with bootstrapping
Çevrimiçi marka topluluğunun sosyal medya ve satın alma niyeti ilişkisi üzerindeki aracılık rolünü bootstrap ile analizi
  1. Tez No: 725726
  2. Yazar: OLUCHI EUCHARISTA UKAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ UĞUR ŞENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, Tüketicinin satın alma niyeti, Tüketici markası katılımı, Çevrimiçi marka topluluğu, Marka sadakati, Social media, Consumer's purchase intention, Consumer brand engagement, Online brand community, Brand loyalty
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu makale, çevrimiçi marka topluluğunun (OBC) sosyal medya (SM) ve müşterilerin satın alma niyetleri üzerindeki aracı performansını tanımlamaktadır. Değişkenler arasındaki ilişkileri anlamak için, Nijerya'daki bir makyaj topluluğu için Instagram'ı kullanan bireylerin çevrimiçi marka topluluğunun nakit kotasını ve satın alma niyetini sosyal medya aracılığıyla belirlemek ve çevrimiçi marka topluluğunun farklı şekillerde dağıtılan tüketicilere etkisini araştırmak için bir anket yapıldı. Nijeryalı çevrimiçi marka topluluğu. Satın alma niyeti ile sosyal medya arasındaki bağlantıyı ve çevrimiçi marka topluluğunun aracı rollerini anlamak için, Hayes tarafından rafine edilen IBM SPSS için PROCESS makrosu uygulanarak aracılık adı verilen bir analiz yapıldı, bu incelemenin göstergesi marka sahiplerine marka sahiplerini anlamalarına yardımcı olmaktı. Satışları artırmak için bir marka topluluğunun ve sosyal medya platformlarının kullanışlılığı.
Özet (Çeviri)
This paper defines the mediator performance of the online brand community (OBC) over social media (SM) and customers' purchase intention. To comprehend the relationships between the variables, a survey was conducted to quota the clash of online brand community and purchase intention of individuals through social media using Instagram for a makeup community in Nigeria and to explore the ramification of online brand community to consumers purchase intention. 384 people responded to the questionnaire distributed in a Nigerian online brand community. To comprehend the liaison between social media along with purchase intention, and mediator roles of online brand community, an analysis called mediation were conducted by applying PROCESS macro for IBM SPSS refined by Hayes. The indication of this probe was to aid brand owners to understand the usefulness of a brand community and social media platforms to increase sales.