A novel modified control method in gridtied photovoltaic system
Güç kalitesini artırma için şebeke bağlı fotovoltaik sistemde yeni bir modifiye kontrol şeması
  1. Tez No: 727028
  2. Yazar: MOUSA MOHAMMED
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Şebeke, PWM, Fotovoltaik, Filtre, Aktif güç, güç kalitesi, PV sistemi, ROGI, MROGI, FLL FPID, APF, indüktör, kapasitör, MOSFET, Kontrol sistemi, Grid, PWM, Photovoltaic, Filter, Active power, power quality, PV system, ROGI, MROGI, FLL FPID, APF, inductor, capacitor, MOSFET, Control system
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tezde, harmonikleri azaltmak için şebekeye bağlı PV sisteminin arabirim inverterini kontrol etmek için değiştirilmiş azaltılmış sıralı genelleştirilmiş entegratör tabanlı frekans kilitli döngü (MROGI-FLL) için yeni bir yöntem. Kararlı durum hatasını en aza indirmek için bir Bulanık ayarlı PID (FPID) kullandık. Önerilen şemanın karşılaştırmalı çalışması ve yöntemleri, Matlab/Simulink kullanılarak mevcut ve uyarlamalı kontrol teknikleri ile karşılaştırılmıştır, bu yeni devre topolojisi, bazı aktif bileşenlerin birleştirilmesiyle ortak DC-bus terminallerinde voltaj seviyesi ve sabit tutulabilir. bunlar PWM ve PV dizisi ve Kontrol yöntemleri ve harici yüklerdir. Bu nedenle, PV sisteminden güç verimini maksimize eden DC-DC dönüştürücüyü kontrol edebilir. Sunulan MROGI_FLL kontrol stratejisi, genliği, frekansı ve faz açısını uyarlamalı bir şekilde değerlendirerek yük ve şebeke harmoniklerini uygun şekilde telafi eder.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new method for modified reduced order generalized integrator-based frequency locked loop (MROGI-FLL), for controlling the interfacing inverter of the grid-tied PV system to mitigate the harmonics. To minimize the steady-state error we used a Fuzzy tuned PID (FPID). The comparative study and methods of the proposed scheme are compared with existing and adaptive control techniques by using Matlab/Simulink, this new circuit topology, voltage level can be maintained and constant at the common DC-bus terminals, by using combining of some active components which are PWM and PV array, and Control methods, and external loads. Therefore, it can control the DC-DC converter which maximizes the power yield from the PV system. The presented MROGI_FLL control strategy appropriately compensates the load and grid harmonics, by adaptively assessing the amplitude, frequency, and phase angle.