The effect of celebrity, and brand credibility on attitudes toward ad and brand, and their influences on brand equity: A study on Nespresso
Ünlülerin, marka güvenilirliğinin reklama ve markaya yönelik tutumlar üzerindeki etkisi ve bunların marka değeri üzerindeki etkileri: Nespresso üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 728036
  2. Yazar: ABDULRAHMAN ALSAKKA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEVFİK YOLDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ünlü destekçisi, Marka değeri, Marka güvenilirliği, Reklama Yönelik Tutum, Markaya Yönelik Tutum, Celebrity endorser, Brand equity, Brand credibility, Attitude to Ad, Attitude to Brand
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Tüketicileri markanızla tanıştırmak, reklamınızın verimliliğini ve markanız ile tüketicileri arasında bir ilişki başlatmak için ünlülerden daha iyi olan şeyi artıracaktır. Öte yandan, marka tüketiciler tarafından zaten tanınırsa, ünlü desteği daha etkili olacaktır. Başka bir deyişle, ünlüler, tüketicilerin zaten ilgilendiği bir mesajı güçlendirebilir ve ürün hakkında fikir oluşturabilir. Bu çalışma, Nespresso kahve ve Nespresso markası olarak bilinen George Clooney bağlamında reklama ve markaya yönelik tüketici bakış açısını göz önünde bulundurarak, onaylayanın ve markanın marka denkliği ile olan ilişkilerinde kredibilite kriterlerini araştırmaktadır. yedi yıldan fazla ve hala yüz. Bu konuyu araştırmak için keşfedici ve betimleyici olmak üzere iki aşamalı araştırma modeli uygulanmıştır.İlk bölüm olan Keşif bölümünde, ikincil veri kaynakları kullanılarak literatür taraması yapılmıştır. Araştırmada keşif bölümünden elde edilen veriler kullanılarak 61 soruluk bir anket hazırlanmıştır. Bu çalışma, ünlü ve marka tarafından üretilen güvenilirlik ile tüketicinin reklama ve markaya yönelik tutumları ve nihayetinde marka değeri arasındaki potansiyel ilişkileri araştırmak için yeni bir model geliştirmiştir. Çalışma, onaylayan güvenilirlik boyutlarının (destekleyici çekiciliği, kendine referans verme, çekicilik) ve marka güvenilirliğini (güvenilirliğin karakteristiği ve kişiliğin güvenilirliği) ve bunların reklam markasına karşı tutum ve nihayetinde marka değeri üzerindeki etkilerini ortaya koymuştur. Hesaplanan örneklem büyüklüğüne ulaşılamaması ve bulguların George Clooney ve Nespresso için belirtildiği gibi diğer kuruluşlara veya ünlülere genellenememesi bu çalışmanın temel sınırlılıklarıdır.
Özet (Çeviri)
Familiarising the consumers with your brand will improve the efficiency of your advertising, and what's better than celebrities to initiate a relation between your brand and its consumers. on other hand celebrity endorsement will be more effective if the brand already recognized by consumers. In other words, celebrities can strengthen a message that consumers have already been engaging with and create ideas about the product. This study explores the credibility criteria of the endorser and the brand in their relations with brand equity taking into consideration the consumer-based point of view towards the advertisement and the brand within the context of Nespresso coffee and George Clooney who is known as the Nespresso brand face for more than seven years and still. In order to explore this issue, two-stage research model, exploratory and descriptive, was applied. In the first section, the Exploratory section, a literature review was made using secondary data sources. In the study, a questionnaire of 61 questions was prepared by using the data obtained from the exploratory part. This study has developed a new model to investigate the potential relationships between credibility produced by celebrity and brand with the consumer's attitudes toward advertisement and brand, and ultimately the brand equity. The study has revealed the weighs of endorser credibility dimensions(endorser charm, self-referencing, attractiveness) and the brand credibility including (characteristic to credibility, and credibility to personality) and their effect on attitude to ad brand, ultimately on brand equity. The main limitations of this study include a lack of reaching the calculated sample size, and inability to generalise the findings to other organisations or celebrities as it is specified for George Clooney and Nespresso.