The European Union's limitations regarding relations with Russia and China
Avrupa Birliği'nin Rusya ve Çin ile ilişkilere ilişkin sınırlamaları
  1. Tez No: 729166
  2. Yazar: ABDUL AZİZ ARAKJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAZAR VURAL JANE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Özellik seçimi, Destek Vektör Makinesi (SVM), Transfer Fonksiyonu, Sürü Zekası Algoritması
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Avrupa Birliği; yükselen Doğu güçleri Rusya ve Çin ile işbirliği yaparak Amerika Birleşik Devletleri'nin hegemonik etkisine meydan okumanın dönüm noktasına ulaştı. AB'nin ABD ile uzun süredir devam eden sosyal, ekonomik ve askeri bağları Trump'ın iktidara gelmesinden bu yana sorgulanmaktadır ve bu da AB üyelerini, AB bağımlılığına uzun süredir karşı olan müttefiklerini isyana sürüklemektedir. ABD ile ilişkilerin AB'nin bekasını tehlikeye attığını, ABD'nin tehlikeli dış politikaları nedeniyle AB, çatlaklara yol açtığını kabul etmek ve hayatta kalabilmek için diğer ülkelerin çıkarlarından taviz vermeyi amaçlamaktadır. AB, bu çabayla desteklerini garanti altına almak için yükselen güçlere yönelerek ABD etkisinden uzaklaşmaya başlamıştır. AB, Rus gazına bağımlıdır ancak Rusya, Kırım'ı ilhak ettiğinden beri yayılmacı bir ülke olarak görülmektedir. Rusya'nın yanında Çin'in de Orta Doğu'ya yönelik dış politikası AB'den olumsuz algılanmıştır. AB, ABD ile bağımlılık ilişkisini yeterli düzeyde sürdüremediği ve yükselen güçlerle arasındaki farkları kolayca ortaya koyamadığı için tıkanmıştır. AB bağımlılığı, kendi vatandaşlarının belirli bir kesimini, popülizmin yükselişinde ortaya çıkan mültecilere yönelik açık kapı politikası konusunda eleştirmeye yöneltmiştir. Bölücü etki, AB'nin geleceği ve devamı ile ilgili meşru endişeler yaratmıştır. Avrupa sosyal istikrar için birçok Avrupa ülkesinde teşvik edilen sosyal refah, kitlesel göç ve koronavirüs nedeniyle zorluklar yaşamıştır. Brexit'in bir sonucu olarak, AB içindeki birçok devlet, Brexit'in Birleşik Krallık için başarılı olması nedeniyle, kurumdan ayrılmak için güçlü bir politika sergilemeye başlamıştır. İtalya, Polonya ve Macaristan gibi farklı AB üyeleri, AB düzenlemelerini altüst ederek ve AB'yi kabul etmeye başlamıştır. Milliyetçi bir duruş ile AB, ABD etkisini kırmak ve başta Rusya olmak üzere her türlü tehdide karşı caydırıcı olabilmek için, AB ordusu önerisiyle kalkınmayı amaçlamaktadır. AB, düzene yönelik doğrudan bir tehdit oluşturduğu için açık kapı politikasından üzüntü duymaktadır, mülteci akınını yavaşlatmaya yönelik diplomatik çözümler ele almıştır. AB'nin karar alma mekanizması, bir değişiklik yapmak ve mevcut dünya sistemini bozarak onu değişimin özü haline getirmeyi isteyip istemediği belirsizdir.
Özet (Çeviri)
The European Union reached the historical crossroad of challenging the United States of America's hegemonic influence by cooperating with the rising eastern powers Russia and China. The EU long standing social, economic, and military ties with the USA been questioned ever since Trump got in power, which put EU members of rebelling against the EU dependency on their long-standing ally. Accepting that the relationship with the US been jeopardizing the survivability of the EU, resulting in cracks in the EU due to the US dangerous foreign policies, that aims to compromise other countries interests in order to survive. The EU is beginning to turn away from the US influence, by heading towards the rising powers in order to secure their support in that endeavor. The EU is dependent on Russian gas, yet Russia is seen as an expansionist country ever since they have annexed Crimea, with China on the Russian side their foreign policy regarding the Middle East had negative insights from the EU. The EU is stuck, as it can neither maintain its dependency relations with the US, nor can it easily reconcile the differences it has with the rising powers. The EU dependency led a certain segment of its own citizens to criticize it regarding the open-door policy for refugees, which has created in the rise of populism. The divisive effect has created legitimate concerns regarding the future and the continuance of the EU. The social welfare that been promoted in many European countries for the European social stability have reached difficulties due to the mass migration and coronavirus. As a result of Brexit, many states within the EU shown a strong urgency to break away from the institution, as Brexit is successful for the United Kingdom, different EU members started considering it such as Italy, Poland and Hungary subverting the EU regulations and taking a nationalistic posture. The EU is seeking development with the proposition of an EU army, in order to curb the US influence and become a deterrence for any threat especially Russia. The EU regrets the open-door policy as it led to a direct threat towards the establishment, diplomatic solutions came into hand in order to slow down the influx of refugees. The EU decision making is unclear whether it wants to make a change and leading it to become the core of change by disrupting the current system. KeyWords: European Union, Eastern Rising Powers, Populism, Belt and Road Initiative, Breakaway states, Hegemony.