Financing public sector infrastructure projects in Turkey through external borrowing: Conventional direct foreign borrowing and private participation as an alternative
Türkiye'de kamusal altyapı projelerinin dış borçlanma yoluyla finansmanı: Geleneksel dış borçlanma ve bir alternatif olarak özel sektörün proje finansmanına katılımı
  1. Tez No: 72955
  2. Yazar: AYŞE AKKİRAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Finansmanı, Altyapı, Türkiye'de Kamu Projeleri, Kamu Sektörü Dış Borçlanması, Kamu Projelerinin Finansmanına Özel Sektör Katılımı, Yap-İşlet-Devret, YİD IV, Project Finance, Infrastructure, Public Projects in Turkey, Public Sector Foreign Borrowing, Private Participation in Public Project Finance, Build-Operate-Transfer, BOT m
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
öz TÜRKİYE'DE KAMUSAL ALTYAPI PROJELERİNİN DIŞ BORÇLANMA YOLUYLA FİNANSMANI: GELENEKSEL DIŞ BORÇLANMA VE BİR ALTERNATİF OLARAK ÖZEL SEKTÖRÜN PROJE FİNANSMANINA KATILIMI Akkiraz, Ayşe Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Cengiz EROL Aralık 1998, 122 sayfa Bu çalışma, Türkiye'de kamu kesimince gerçekleştirilmekte olan altyapı projelerinin klasik dış borçlanma ve bir alternatif olarak özel sektör katılımı yoluyla finansmanına ilişkin metodlann irdelenmesini amaçlamaktadır. İlk olarak, Türkiye'de altyapı projelerinin geleneksel borçlanma ile yürütülmesi süreci açıklanmıştır. İkinci olarak, borcun kaynağına göre dış borçlanma sınıflandırılması verilmiştir. Üçüncü olarak, kamu kesimi altyapı projelerinin finansmanına özel sektörün katılımı kavramı genel bir bakış açısıyla sunulmuş ve son olarak sözkonusu metoda ilişkin Türkiye uygulaması incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINANCING PUBLIC SECTOR INFRASTRUCTURE PROJECTS IN TURKEY THROUGH EXTERNAL BORROWING: CONVENTIONAL DIRECT FOREIGN BORROWING AND PRIVATE PARTICIPATION AS AN ALTERNATIVE Akkiraz, Ayşe M.B.A., Department of Management Supervisor: Prof. Dr. Cengiz EROL December 1998, 122 pages This study aims to explore the methods of financing public sector infrastructure projects in Turkey through both classical foreign borrowing and private participation as an alternative. First, the process of conventional borrowing for financing public infrastructure projects in Turkey is submitted. Second, classification of external borrowing is presented according to the various sources of foreign borrowing. Third, a section is devoted to the concept of private participation in public infrastructure projects whereby a general perspective is presented. Finally, the implementation of private participation in infrastructure finance in Turkey is discussed.