Process of democratization and political elites in Azerbaijan
Azerbaycan'da demokratikleşme süreci ve siyasal seçkinler
  1. Tez No: 72974
  2. Yazar: AYÇA ERGUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE AYATA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Political Science, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Azerbaycan, Siyasal Seçkinler, Siyasal Kültür, Geçiş Dönemi, Demokrasi, Bağımsızlık Sonrası Dönem IV, Azerbaijan, Political Elites, Political Culture, Transition, Democracy, Post-independence Period 111
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
oz AZERBAYCAN'DA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ VE SİYASAL SEÇKİNLER Ergun, Ayça Yüksek Lisans, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşe Ayata Ocak 1998, 181 s. Bu çalışmada, Azerbaycan'da demokratikleşme süreci ve geçiş döneminde siyasal seçkinlerin özellikleri ve rolü incelenmiştir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan cumhuriyetler siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda büyük değişikler yaşamaktadırlar. Bu bağlamda geçiş dönemi kısaca totaliter yönetimden demokrasiye geçiş olarak tanımlanabilir. Bu çalışmada Azerbaycan'da siyasal seçkinler, bağımsizlıktan bugüne yaşanan siyasal değişimler çerçevesinde yaş, siyasal tecrübe, meslek, eğitim ve dil değişkenleri esas alınarak incelenmiştir. Aynı zamanda demokratikleşme süreci, ulusal kimliğin oluşumu ve yeni siyasal kültürün oluşması da bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROCESS OF DEMOCRATIZATION AND POLITICAL ELITES IN AZERBAIJAN Ergun, Ayça M.S., Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Ayşe Ayata January 1998, 181 p. In this thesis, the process of democratization and the period of transition in Azerbaijan is discussed with specific reference to the national political elite. After the collapse of the Soviet Union, newly independent republics have experienced great structural changes in political, economic and social areas. The transition period can be briefly characterized as a shift from a totalitarian regime to democracy. This study analyzes the characteristics of the political elites in Azerbaijan in terms of age, political experience, vocation, economic status and educational background within the framework of the political changes that have been undergoing since independence. It also focuses on the process of democratization, the formation of national identity and the establishment of a new political culture.