A Tool: Pad, a methodology: SSADM and an application
- Tez No: 7306
 - Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Bilgi sistemleri, bilgi sistemleri geliştirme yöntemleri, PAD, SSADM, Stok Kontrol Altsistemi, yapısal araçlar, yapısal sistem çözümleme ve tasarımı. vı, Information systems development, information systems development methodologies, PAD, SSADM, structured tools, structured systems analysis and design, Stock Control Subsystem M3. 02.04 XV
 - Yıl: 1989
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 214
Özet
BÎR ARAÇ: PAD, BÎR YÖNTEM: SSADM VE BÎR UYGULAMA ALKAN, îpek Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ziya Aktaş 193 Sayfa, Kasım 1989 ÖZET Bu tezin amacı bilgi sistemleri geliştirme alanında yeni yapısal bir araç olan PAD ve yine nispeten yeni yapısal bir yöntem olan SSADM yöntemini bir arada incelemektir. Problem Çözümleme Diyagramı ( PAD ), Japonya'da kullanılmakta olan ağaç yapısı halindeki bir diyagram tekniğidir. Yapısal Sistem Çözümleme ve Tasarım Metodu ( SSADM ) ise halen îngi İtere Hükümeti tarafından desteklenen bir bilgi sistemi geliştirme yöntemidir. Çalışmada, giriş bölümünden sonra, ilk olarak PAD incelenmiştir. Program ve veri yapılarının PAD yoluyla ifade edilişi gösterilmiştir. Daha sonra, SSADM içerisindeki aşamalar va SSADM' in uygulanması sırasında kullanılan teknikler anlatılmıştır. Son olarak, tanıtılan bu araç ve yöntemin Bölüm Bilgi Sisteminde yer alan Stok Kontrol Altsisteminde uygulanması açıklanmıştır. Tez, özet ve Sonuçlar Bölümü ve Kaynaklar ile son bulmaktadır.
Özet (Çeviri)
A TOOL: PAD, A METHODOLOGY: SSADM AND AN APPLICATION ALKAN, İpek Faculty of Engineering Department of Computer Engineering, M. S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Ziya Aktaş 193 Pages, November 1989 ABSTRACT The objective of the study is to investigate a new structured tool and a new structured methodology together, namely PAD and SSADM, for information systems developments respectively. Problem Analysis Diagram ( PAD ) is a tree-structured diagramming technique which has been established in Japan. Structured Systems Analysis and Design Method ( SSADM ) is a methodology which is currently being supported by the United Kingdom Government. In the thesis, after an introduction, PAD is explained first. The expression of program and data structures using PAD is shown. Then, the stages within SSADM and the different techniques used during the application of SSADM are introduced. Finally, both are applied to a case study of the Departmental Information System, namely the Stock Control Subsystem. The thesis ends with a Summary and Conclusions chapter followed by References. m