An Experimental investigation of part load problems in centrifugal pumps
  1. Tez No: 7323
  2. Yazar: NASİR WAQUAR ALİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. O. CAHİT ERALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Santrifüj pompalar, düşük debili operasyon, resirkülasyon (geri dönüşlü akxş), kavitasyon (boslum), izge analizi (spektral analiz) Sc»e*fc»û, Kc ot>M. : £>2.S -oh. 03 ?vıı, Centrifugal pumps, part load performance, recirculation, cavitation, spectral analysis Scre*Gk |-î c co Ae ". 6 2 s. o h. 03 -V
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
SANTRİFÜJ POMPALARDA DÜŞÜK DEBİ PROBLEMLERİ ÜZERİNDE DENEYSEL BİR ÇALIŞMA ALI, Naşir Waquar Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. O.Cahit ERALP Sayfa, Eylül 1989 ÖZET Çift emisli santrifüjpompalarda düşük debi problemleri üzerinde deneysel bir çalışma yapılmıştır, özellikle resirkülasyon ve kavitasyon olayları düşük debide incelenmiştir. Yüksek frekanslı basınç ve titreşim verilerinin analizi için bir sayısal sinyal analizi program paketi geliştirilmiştir. Bu paket aynı anda iki kanalın analizini yapabilmekte ve birçok izge analizi tekniğine yer vermektedir. Düşük debide görülen olayların izahında ve kavitasyon ile resirkülasyon olaylarının başlangıç noktasını bulmak için güç izgesi tekniğine ek olarak koherans fonksiyonu ve faz açısı bilgisi kullanılmıştır. -vı-
Özet (Çeviri)
AN EXPERIMENTAL INVESTIGATION OF PART LOAD PROBLEMS TN CENTRIFUGAL PUMPS ALI, Nasir Waquar Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. 0. Cahit ERALP Pages, September 1989 ABSTRACT An experimental investigation is performed to study the part load problems of a double suction centrifugal pump. Attention is focused on recirculation and cavitation when studying the part load operations. To analyse the high response pressure and vibration data, a digital signal analysis software package is developed. The package is capable of performing a maximum of two channel analysis and includes most of the spectral analysis techniques. In addition to the power spectra the cross spectral analysis techniques, especially the coherence function and phase angle, have been widely used, in explaining the part load flow phenomena and finding the onsetting point for cavitation and recirculation. -iv-