Dimensional coordination in wet spaces
- Tez No: 7332
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEVİNÇ YAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Boyutsal koordinasyon, Islak mekanlar. Açık sistem, Dimensional coordination, Wet Spaces, Open System. - iü
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
ISLAK MEKANLARDA BOYUTSAL KOORDİNASYON UZUNO?LU, Kozan Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Sevinç YAVUZ Kasım 1989, 136 sayfa ÖZET Bu tezde, ıslak mekanlarda boyutsal koordinasyonun sağlanmasına çalışıldı ve bir metod önerildi. İlk bölüm de boyutsal koordinasyonun ilkeleri geniş bir şekilde incelendi. Tezin öneri kısmı katalogtan yapı elemanları nın seçilmesini ve bunlara bağlı olarak geliştirilen metod ve detayları içerdi. Yapı elemanlarının seçiminde dikkate alınan ana kriter bunlar bir araya getirildiğinde 10 cm*- lik bir esnekliğe sahip olmalarıydı. Böylelikle, seçilen yapı elemanları ve önerilen metod ve detaylarla 10 cm'lik bir grid üzerinde yapılan tasarımlar ıslak mekanlarda boyutsal koordinasyonu sağlayacaktı. Sonuçta, çalışma esnasında karşılaşılan problemler tezin 'tartışma' kısmında ortaya kondu.
Özet (Çeviri)
DIMENSIONAL COORDINATION IN WET SPACES UZUNOÖLU, Kozan M.S. in Building Science Supervisor: Ass t. Prof.Dr. Sevinç YAVUZ November 1989» 136 pages ABSTRACT In this thesis, dimensional coordination in wet spaces is studied and a method is proposed. In the first part, principles of dimensional coordination is examined in depth. The proposal part of the thesis includes the selection of building components from catalogues and the development of methods and details, accordingly. The main criterion in the selection of these components is that they should have 10 cm flexibility when combined. Thus, any design on a 10 cm grid with the recommended method and details and selected components will achieve dimensional coordination in the wet spaces of buildings. At the end, in the discussion part,» the problems that have been faced during the study are indicated.