Die bedeutung der phonetik im heutigen DaF-Unterricht
Günümüz Almanca derslerinde fonetiğin anlam ve önemi / The meaning of phonetics in today's German language teaching
  1. Tez No: 735894
  2. Yazar: EMRE DAŞDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLCAN ÇAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Eğitim ve Öğretim, Linguistics, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Fonetik, Fonoloji, Telaffuz, Yabancı dil öğretimi ve öğrenimi, Almanca dersi, Yabancı dil olarak almanca, Aktarım hataları, Phonetics, Phonology, Pronunciation, Foreign Language Teaching, German lessons, German Language Teaching, Transfer Errors. In dieser Arbeit wird auf das Thema ‚, Die Bedeutung der Phonetik im Deutschunterricht'' eingegangen. Zuerst kann man sagen, dass es verschiedene Faktoren gibt
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Almanca Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tez ''günümüz almanca derslerinde fonetiğin anlam ve önemi" konusunu ele almaktadır. İlk olarak almanca dersini etkileyen bir çok faktör vardır ve fonetik bunlardan biridir. Bir dili tam anlamı ile öğrenebilmek için o dil temelden öğrenilmelidir. Bütün faktörler büyük bir role sahip olabilirler. İletişimde sadece ne söylendiği değil aynı zamanda nasıl söylendiği de önemlidir bundan dolayı öncelikle en başta gerekli bilgilere sahip olunması gerekmektedir. Türk ve alman dillerinin benzerlikleri veya farklılıkları bu tezde özellikle fonetik açısından incelenecektir. Türk ve Alman dillerinin fonetik kuralları ve öğrencilerin en başta potansiyel olarak yaptıkları hatalar da aynı zamanda bu tezin konusudur. Son olarak bu tezde Alman ve Türk dillerinin bir karşılaştırması söz konusudur. Türkçe eklemeli diller grubundanır Almanca ise çekimli diller grubundandır bu yüzden Türk öğrenciler almanca öğrenirken doğal olarak bazı hatalar yaparlar. Bu hatalar örnek cümleler ile bu çalışmada gösterilecektir. Dillerin şekilleri ve yapısı burada en önemli rolu oynuyorlar.
Özet (Çeviri)
In this master thesis ''the meaning of phonetics in today's german language teaching" is discussed. First, there are various factors that influence german lessons and phonetics is one of them. To master a language, you have to learn the language thoroughly. All factors can play a big role. When it comes to communication, it is not only important what is said, but also how, so you have to learn some regulations, especially at the beginning. The similarity between the turkish and german languages is observed in this work, especially in the phonetic level. The german and turkish phonetic regulations and potential mistakes that the lerners make in the beginning are also the subject of this work. Finally, in this master thesis is a comparison between the turkish and german languages in question. Turkish is an agglutinating language and german language is a selective language so it is normal that the turkish students make different mistakes in learning. These mistakes were shown in this work with examples. The way and structures of the languages play the main role here.