Emergency remote teaching: Challenges faced and actions taken by English language instructors at the time of the pandemic
Acil uzaktan eğitim: Pandemi zamanında İngilizce öğretim görevlilerinin karşılaştıkları zorluklar ve aldıkları aksiyonlar
- Tez No: 739717
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET OK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Acil Uzaktan Eğitim (AUE), Kovid-19 pandemisi, İngşilizce öğretim görevlileri, zorluklar, aksiyonlar, Emergency Remote Teaching (ERT), Covid-19 pandemic, English language instructors, challenges, actions
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu çalışmada, İngilizce Hazırlık Okullarında görev yapan İngilizce Öğretim Görevlilerinin Acil Uzaktan Eğitim (AUE) ile ilgili algılarının ve buna hazır bulunuşluklarının ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Ayrıca, çevrimiçi öğretime başlamadan önce AUE'ye hazırlanmak için yaptıkları ve çevrimiçi öğretime başladıktan sonra yaşadıkları zorluklar ve bunların üstesinden gelmek için aldıkları aksiyonlar bu çalışmanın diğer amaçlarıdır. Karma yöntem kullanılmış, hem nicel hem de nitel veriler sırasıyla anket ve yarı yapılandırılmış görüşmeler yardımıyla toplanmıştır. Araştırmanın nicel kısmına Ankara'daki farklı İngilizce Hazırlık Okullarında görev yapan 234 öğretim görevlisi katılmış ve 11 öğretim görevlisi ile bireysel yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Anketten elde edilen nicel veriler için betimsel istatistiksel analiz, yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanan nitel veriler için tematik analiz kullanılmıştır. Bu çalışmanın bulguları, öğretim görevlilerinin çevrimiçi öğretimden önce AUE hakkında hem olumlu hem de olumsuz algılara sahip olduklarını göstermiştir. Bazı öğretim görevlileri ve kurumlar teknik ve pedagojik olarak çevrimiçi öğretime hazır değildi. Ayrıca, öğretim görevlileri dışsal (internet bağlantısı ve elektrik kesintisi), öğretimsel (eşli ve grup etkinlikleri), öğrenciler (motivasyon ve kopya çekme) ve bireysel (deneyimsiz olma ve öğretim ortamının kötü olması) kaynaklı birçok zorluk yaşadılar; ancak öğretim görevlileri, çeşitli araçlar ve geri bildirim teknikleri kullanarak çevrimiçi öğretim yaparken bunları yönetmek için aksiyon aldılar. Ayrıca, kurumlar hizmet içi eğitimler ve teknik ve teknolojik destek yoluyla öğretim görevlilerini desteklemeye çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to unveil the perceptions of the English language instructors working in English language Preparatory Schools about Emergency Remote Teaching (ERT) and their readiness for it when face-to-face education was suspended due to the pandemic. Besides, what they did to get ready for ERT before starting teaching online and the challenges they experienced and the actions they took to manage them after they started teaching online were the other aims of this study. Mixed-method was utilized and both quantitative and qualitative data were gathered with the help of a questionnaire and semi-structured interviews, respectively. 234 instructors working in different English language schools in Ankara participated in the quantitative part of the study, and individual semi-structured interviews were conducted with 11 instructors working in various English language Preparatory schools, as well. Descriptive statistical analysis was used for the quantitative data, and thematic analysis was used for the qualitative data. The findings of this study showed that instructors had both affirmative and disapproving perceptions about ERT before teaching online. Some instructors and institutions were not ready technically and pedagogically for teaching online. Moreover, the instructors had many external (internet connection and power outage), instructional (pair and group activities), students (motivation and cheating) and individual (being inexperienced and having bad teaching environment) related challenges; however, the instructors took actions to manage them while teaching online, such as by using various tools and feedback techniques. The institutions also tried to support the instructors via in-service trainings and technical and technological support.