İşletmelerde temel performans göstergeleriyle kritik başarı faktörleri arasındaki ilişki: Bir turizm işletmesi uygulaması
The relationship between key performance indicators and critical success factors: A tourism business application
- Tez No: 741265
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET NURİ SALUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Performans, Temel Performans Göstergeleri, Kritik Başarı Faktörleri, Performance, Key Performance Indicators, Critical Success Factors
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
Günümüz rekabet ortamında işletmeler devamlılıklarını sürdürebilmek için değişen koşullara uyum sağlamalı ve işletmelerin amaçlarına yönelik faaliyetlerini, farklı göstergeler kullanarak incelemesi gerekmektedir. Turizm sektörü, sadece kendi süreçlerine odaklanmamalı aynı zamanda, dış çevreyi ve özellikle rakiplerine odaklanmalı bunları göz önüne alarak gerekli adımlar atmaya özen göstermelidir. Çalışmada performansın farklı boyutları ele alınmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde Temel Performans Göstergelerine (Anahtar Performans Göstergeleri) dair genel bir bakış sunularak, kavramın anlaşılmasına yardımcı olacak bilgiler verilmiş ve performans göstergelerine odaklanılmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde Kritik Başarı Faktörleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In today's competitive environment, businesses examine their activities by adapting to changing conditions and using different indicators in order to maintain their continuity. Different dimensions of performance are discussed within the scope of this thesis. In the first part of the study, an overview of Key Performance Indicators (Key Performance Indicators) is presented, Information that will help to understand the concept is given and performance indicators are focused on. In the second part of the study, Critical Success Factors are discussed.