Assessment of English language teaching/learning in Cameroon bilingual schools: A case study of two high schools
Kamerun çift dilli okullarında İngilizce öğretim/öğreniminin değerlendirilmesi: İki lise örneği
  1. Tez No: 746935
  2. Yazar: JEFF KENNY ELANGWE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AKBAR RAHIMI ALISHAH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Kamerun, İki Dillilik, Değerlendirme, Ingilizce Dili Öğretimi, İngilizce Dil Öğrenimi, Cameroon, Bilingualism, Assessment, English Language Teaching, English Language Learning
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Tezimiz eğitim ve dilbilim alanındadır ve Kamerun'daki iki dilli okullarda İngilizce öğretimini ve öğrenimini analiz etmesi ve değerlendirmesi açısından analitiktir. Sadece güncel bir konu olduğu için değil, aynı zamanda Kamerun'daki dil çeşitliliği ve son yıllarda birçok öğrencinin sınav derslerinde İngilizce'deki düşük performansı nedeniyle bu konuya odaklandık. Hem nitel hem de nicel bir yaklaşımın ardından, iki hedef kolejden 25 öğrenci ve 21 öğretmenle yaptığımız ikili anketimiz, sorularımıza çok sayıda yanıt verdi. Genel olarak, sayısal üstünlüğü nedeniyle İngilizce'nin okullarda Fransızca'dan büyük ölçüde etkilenmeye devam ettiğini, ancak Fransızca'nın, yerel dillerin ve lingua francas'ın (Kamerun Pidgin English ve Camfranglais) İngilizcenin ve öğrenenlerin gelişimini de engellediğini gördük. Ayrıca, pedagojik ortam her zaman elverişli değildir, okul kitabı nitelikli öğretmenlerle yeterli kalsa bile araçlar eksiktir.
Özet (Çeviri)
Our dissertation is in the field of education and linguistics and is analytical in that it analyzes and evaluates the teaching and learning of English in bilingual schools in Cameroon. We focused on this topic not only because it is a topical issue, but also because of the linguistic diversity in Cameroon and the poor performance in English of many students in examination classes in recent years. Following both a qualitative and quantitative approach, our double questionnaire with 57 students and 21 teachers from two target colleges yielded a good number of responses to our questions. In general, we found that English continues to be heavily influenced by French in schools due to its numerical superiority, but that French, local languages, and lingua francas (Cameroon Pidgin English and Camfranglais) also impede the development of English and its learners. Also, the pedagogical environment is not always conducive, the tools are lacking even if the school book remains adequate with qualified teachers.