Comparision of visual reaction time between video gamers and non-gamers
Video oyuncuları ve oyuncu olmayanlar arasında görsel tepki süresinin karşılaştırılması
- Tez No: 753704
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MELİKE YAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Nöroloji, Physiotherapy and Rehabilitation, Neurology
- Anahtar Kelimeler: Video oyuncuları, Video oyunları, Reaksiyon zamanı, Bilişsel yetenek, Video gamers, Video games, Reaction time, Cognitive ability
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinir Bilimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Amaç: Bu çalışma, video oyunlarının reaksiyon süresine etkisinin olup olmadığını belirlemektir. Motor kontrol ve reaksiyon zamanı üzerinde etkisi olduğu tespit edilirse, nörolojik rehabilitasyonda bir tedavi seçeneği olarak daha fazla oyun oynamaya dahil edilebilir. Hastalar tedavilerine evde devam edebilirler ve oyun oynamak diğer birçok tedavi seçeneğine göre daha keyifli bir seçenektir. Method: Çalışmaya 24 oyun oynayan, 25 oyun oynamayan kişi dahil edildi. Toplamda dahil edilen 49 kişinin cinsiyet, yaş, kilo, boy, kaç senedir oyun oynadığı, günlük oyun oynama süresi, dominant el verileri, hangi oyun türlerini oynadığı, sigara kullanımı, alkol kullanımı, uyku süresi verileri kaydedildi. Katılımcıların basit reaksiyonları Washington Üniversitesinin tasarladığı görsel basit reaksiyon testi ile ölçüldü. Bulgular: Oyuncu olan kişiler ile oyuncu olmayan kişilerin reaksiyon zamanlarını kıyasladığımızda oyuncu olanların reaksiyon zamanı anlamlı olarak kısa bulunmuştur. Oyun türleri arasında bir kıyaslama yapıldığında FPS oyunu ve spor oyunu oynayanların reaksiyon zamanı anlamlı bir şekilde daha kısa bulunmuştur. Sonuç: Oyuncu kişilerin reaksiyon zamanı daha kısa bulunmuştur, buyüzden reaksiyon zamanını iyileştirmek için oyun oynamak bir yöntem olarak kullanılabilir. Hem efektiftir hem de eğlenceli bir aktivitedir. Oyun türleri arasından da reaksiyonun gelişmesi için FPS türü veya spor oyunları tercih edilebilir.
Özet (Çeviri)
Purpose: This study is to determine whether video games have an effect on reaction time. If it is found to have an effect on motor control and reaction time, more gaming can be incorporated as a treatment option in neurological rehabilitation. Patients can continue their treatment at home and playing games is a more enjoyable option than many other treatment options. Method: 24 gamers and 25 non-gamers were included in the study. Gender, age, weight, height, number of years playing games, daily playing time, dominant hand data, which types of games they played, smoking, alcohol use, and sleep duration data of 49 people included in total were recorded. The simple reactions of the participants were measured with the visual simple reaction test designed by the University of Washington. Results: When we compare the reaction times of the players and non-actors, the reaction time of the players was found to be significantly shorter. When a comparison is made between game types, the reaction time of those who play FPS game and sports game is found to be significantly shorter. Conclusion: The reaction time of the players has been found to be shorter, so playing games can be used as a method to improve the reaction time. It is both an effective and a fun activity. Among the game types, FPS type or sports games can be preferred for the development of the reaction.