Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı kapsamında uyum süreçleri
Laundering proceeds of crime and terrorism compliance processes within the scope of finance
- Tez No: 754805
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF TUNA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Ekonomi, Hukuk, Banking, Economics, Law
- Anahtar Kelimeler: Kara Para Aklama, Terörizmin Finasmanı, Yolsuzluk, Uyum, Suç Geliri, Money Laundering, Terrorism Financing, Corruption, Compliance, Proceeds of Crime
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Finans Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Finans Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası Bankacılık ve Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Ülkelerde yaşanan sosyal ve ekonomik türden dalgalanmalar suç unsurlarının canlanıp faaliyete geçmesine temel oluşturmaktadır. Teknolojik ve ekonomik gelişmelere paralel olarak suçtan elde edilen gelir ve suç örgütlerinin faaliyetler alanları genişletmiş olup yeni trend ve oluşumların oluştuğu gözlemlenmiştir. Tüm dünya üzerinde küreselleşme ve teknolojik gelişmeler sebebi ile aklama işlemleri kolaylaşmış olup kontrol noktaları farklı kısımlara doğru ilerlemiştir. Kara para aklanmasının önlenmesi sadece kolluk kuvvetlerinin görevi olmayıp dünya kapsamında takibi önlemdir. Araştırmada kullanılan veriler çoğunlukla internetteki kaynaklardan, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) internet Sitesinden ve Uluslararası kuruluşların internet sitelerinden temin edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Social and economic fluctuations in the countries provide the basis for the revival and launch of criminal elements. In parallel with technological and economic developments, the areas of crime's income and criminal activities have expanded and new trends and formations have been observed. Because of globalization and technological advancements around the world, the blockade has been facilitated and checkpoints have moved to different sections. Prevention of money laundering is not only the task of law enforcement, but also a measure to follow up around the world. The data used in the research was mostly obtained from sources on the Internet, the Financial Crimes Research Council (MASAK) website and the websites of international organizations.