Parallel compuutations of three dimensional euler equations
Üç boyutlu zamana bağlı evler denklemlerinin paralel hesaplanması
- Tez No: 75644
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ŞERİF KAVSAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: Euler Denklemleri, Navier Stokes Denklemleri, Zamana Bağlı Aerodinamik, Paralel işlem, Üç-boyutlu akım, Sonlu Eleman Yöntemi iv, Euler Equations, Navier Stokes Equations, Unsteady Aerodynamics, Parallel Computing, Three-Dimensional Flow, Finite Element Method m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
oz UÇ BOYUTLU ZAMANA BAĞLI EULER DENKLEMLERİNİN PARALEL HESAPLANMASI Ertunç, Özgür Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu Eylül 1998, 123 sayfa Bu çalışmada, iki ve üç-boyutlu geometriler çevresindeki zamana bağlı ve bağlı olamayan akım alanlarının sayısal çözümü elde edildi. Zaman bağlı, üç-boyutlu ve hareketli koordinat sisteminde yazılmış Euler denklemleri çözüldü. Sonlu eleman yöntemi kullanan ve paralel işlem yeteneği olan FLOCV3D adlı program kullanıldı. Bu programda paralel işlem, çözüm alanının daha küçük alt çözüm alanlarına bölünmesi yöntemiyle yapılmaktadır. Zamana bağlı ve/veya bağlı olmayan deneysel verisi bulunan NACA0012, NLR7301 profilleri, LANN ve F-5 kantları ile SOCBT mermisi incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PARALLEL COMPUTATIONS OF THREE DIMENSIONAL UNSTEADY EULER EQUATIONS Ertunç, Özgür M. Sc, Department of Aeronautical engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu September 1998, 123 pages In this work, numerical solutions for steady and unsteady flow fields around two and three-dimensional geometries have been obtained. Unsteady three dimensional Euler equations written in a moving frame of reference have been solved. A computer code, FLOCV3D, which uses finite element method and which has parallel computing capability was utilized. Parallelization is achieved by dividing the computational domain into a number of subdomains. Test cases include NACA0012 and NLR7301 airfoils, LANN and F-5 wings, and a secant ogive cylinder boattailed (SOCBT) projectile which have steady and/or unsteady experimental data.