A Three dimensional parallel and adaptive euler flow soluer for unstructaned grids
Düzensiz ağ kullanarak üç boyutlu paralel akışa uyarlamalı evler akış çözümü
  1. Tez No: 93251
  2. Yazar: ERDAL YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. MEHMET Ş. KAVSAOĞLU, DOÇ. İ. SİNAN AKMANDOR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Paralel, Akisa Uyarlamali, Euler, Düzensiz Ağ, Sayısal Akışkanlar Dinamiği iv, Parallel, Adaptive, Euler Euqations, Unstructured Grid, Computational Fluid Dynamics, m 'm
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
oz DÜZENSİZ AĞ KULLANARAK ÜÇ BOYUTLU PARALEL AKIŞA UYARLAMALI EULER AKIŞ ÇÖZÜMÜ YILMAZ, Erdal Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Mehmet S. Kavsaoğlu Tez Ortak. Yöneticisi: I. Sinan Akmandor Ocak 2000, 100 sayfa Bu çalışmada, yapısal olmayan ağlar üzerinde sonlu hacim yöntemi kullanan akışa uyarlı Euler akis çözümü dağıtılmış hafızalı bilgisayarlar üzerinde paralel olarak çözülmüştür. Akışa uyarlı hissedici değerleri paralel olarak ve akis değişim değerlerinin genel değişimi dikkate alınarak paralel olarak hesaplanmıştır. Ağın küçültülmesi veya büyültülmesi seri olarak her uyarlama sonrasında ağ, büyüklük kontrolü yapan kaynak değerlerinin değiştirilmesi yoluyla yapılmıştır. Daha sonra ağ, mevcut olan ağ parçalayıcı programı yardımı ile parçalara ayrılmıştır. Geliştirilen algoritma ile yaklaşık 3-4 uyarlama çevrimi uygun ağ yoğunluğunu vermek için yeterlidir. Sonuçlar bir uçak kanadı için başka bir Euler çözücü ve daha önce yapılmış olan bir deney ile karşılaştırmıştır. Paralel performans çalışması genel görünüşlü bir uçak geometrisi üzerinde yapılmıştır. Hesaplamalar Unix is istasyonları ile Linux PC sistemleri üzerinde yapılmıştır. Bu çalışmada geliştirilen genel akışa uyarlama algoritması akış çözücü ve ağ üreticisinden oluşan herhangi bir hesap alanına uygulanabilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A THREE DIMENSIONAL PARALLEL AND ADAPTIVE EULER FLOW SOLVER FOR UNSTRUCTURED GRIDS YILMAZ, Erdal Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Mehmet Ş. Kavsaoğlu Co-Supervisor: I. Sinan Akmandor January 2000, 100 pages In this study, a parallel and adaptive Euler flow solver is developed for 3D applications on distributed memory computers using the finite volume discretization technique for unstructured grids. Sensor values for grid adaptation are calculated considering the global gradient changes of flow variables in parallel. Grids are refined or coarsened by the grid regeneration process at each adaptation cycle through the modification of source parameters that control grid spacing. Source parameters are computed by the adaptive sensor that considers gradients of flow variables. The grids are repartitioned by an existing general partitioned With the developed algorithm, about 3-4 adaptation cycles give sufficient resolution of grids. Results are compared with the result obtained by using another Euler solver and with available experimental results for an aircraft wing. The parallel performance of the present study was tested on a generic aircraft case. Computations were performed on Unix workstations and Linux PC clusters. The global adaptation algorithm developed in this study is applicable to any flow solver and grid generator combinations of arbitrarily partitioned computational domains.