Hakan Bıçakçı'nın hayatı, sanatı ve eserleri üzerine bir inceleme
A review of hakan Bıçakçı's life, art, works and novels
- Tez No: 756443
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA AYDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Hakan Bıçakcı, roman, öykü, modern, tahlil, yapı, tema, Hakan Bıçakcı, novel, story, modern, analysis, structure, theme
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 407
Özet
Bu çalışmada 2002 yılından bu yana edebiyat alanında kendine yer bulan Hakan Bıçakcı'nın sanatı ve eserleri yapısal ve temasal olarak incelenmiş olup kendisi ve hayatı ile ilgili birtakım bilgiler sunulmuştur.“Hakan Bıçakcı'nın Hayatı, Sanatı, Eserleri ve Romanları Üzerine Bir İnceleme”adlı tez çalışmamızda giriş kısmında Türk edebiyatında roman ve öykünün seyri ile ilgili genel bilgiler sunulmuştur. Birinci bölümde yazarın hayatı ve sanata bakışı, ikinci bölümde yazarın romanları, üçüncü bölümde yazarın öyküleri yapısal ve tematik izleklere dayanarak tahlil edilmiştir. Tezin sonuç kısmında ise çalışmamız nihayete erdikten sonra ulaştığımız bulgular, toparlanarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the art and works of Hakan Bıçakcı, who has been actively involved in the field of literature since 2002, are examined structurally and thematically, and some information about him and his life has been presented. Some general information about the course of the novel and story in Turkish literature has been presented in the introduction part of our thesis titled“A Review of Hakan Bicakcı's Life, Art, Works and Novels”. In the first part, the author's life and view of art, in the second part, the author's novels, and in the third part, the author's stories have been analyzed based on structural and thematic features. In the conclusion part of the thesis, the findings that we have reached after our study was concluded are presented.