Object oriented graphical editor based power system analysis package implementation
Güç sistemleri analizleri için nesneye yönelik modelleme ile grafiksel editor tabanlı uygulama geliştirilmesi
  1. Tez No: 75878
  2. Yazar: OĞUZ ONAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEZİH GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Grafiksel Şematik Editör, Yük Akışı Analizi vı, thin films, a-SiNx:H, preparation by PECVD, characterization, MIS, admittance, tunneling, statistical model, DLTS, Temperature scan mode. mWith PSAP
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
oz GÜÇ SİSTEMLERİ ANALİZLERİ İÇİN NESNEYE YÖNELİK MODELLEME İLE GRAFİKSEL EDİTÖR TABANLI UYGULAMA GELİŞTİRİLMESİ ONAY, Oğuz Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nezih Güven Nisan 1998, 110 sayfa Günümüzün büyük ve kompleks güç sistemleri üzerinde yapılacak çalışmalar yoğun matematiksel işlemler içermekte, bu da diğer tüm mühendislik alanlarında olduğu gibi bu alanda da bilgisayar kullanımını kaçınılmaz hale getirmektedir. Güç sistemleri için geliştirilen uygulamalar iki ana bölüm içerir. Veri girişinin yapıldığı Şematik Editör ve bu verilerin işlendiği Analiz Modülleri. Bu tezde daha önceden güç sistemlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış olan bir Grafiksel Şema Editörü temel alınarak üzerinde çeşitli güç sistemleri analizlerinin yapılabileceği, esnek bir bilgisayar uygulaması tasarlanmış ve kodlanmıştır. Kısaadı PSAP olan bu yazılımın tasarım ve kodlama aşamasında genişliyebilirlik göz önünde bulundurulmuş ve yazılıma analiz ilavesini kolaylaştıran bir arabirim eklenmiştir. Bu arabirim kullanılarak da yük akışı analizi ve kısa devre analizleri örnek olarak eklenmiştir. PSAP kullanılarak karmaşık güç sistemleri, program araçları ve fare kullanılarak kolaylıkla şema haline getirilebilir ve üzerinde yük akışı analizi ve kısa devre analizi yapılabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE STEADY-STATE AND TRANSIENT ADMITTANCE TECHNIQUES IN THE INVESTIGATION OF PLASMA DEPOSITED a-SiNx:H THIN FILMS Özdemir, Orhan M.Sc, Physics Department Supervisor: Prof. Dr. Bayram Katırcıoğlıı Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Serhat Özder August 1998, 78 pages a-SiNx:H thin films, prepared by PECVD techniques, were optically and electrically characterized. Mainly, the frequency dependent trap admittance derived for Metal Insulator Semiconductor(MIS) stnicture at the accumulation gate voltage regime was revised. Extension of tunneling model at the depletion bias regime was used in comparison with the widely accepted statistical model and finally general features of tunneling based approaches has been discussed. Deep Level Transient spectroscopy (DLTS) was performed in the temperature scan mode to analyze the energy profile of a the interface trap. In addition to this method, DLTS was used to measure the activation energy and hole capture cross sections for each trap at the c-Si/a-SiNx:H interface.