The Optical properties of quantum well structure
Kuantum kuyu yapısının optik özellikleri
  1. Tez No: 75971
  2. Yazar: KAYHAN TURHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Yapı, Kendisiyle-Uyumlu Hesap, Altband, Soğurma Katsayısı. iv, Electronic Structure, Self-Consistent Calculation, Subband, Absorption Coefficient. in
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
oz KUANTUM KUYU YAPILARININ OPTİK ÖZELLİKLERİ Turhan, Kayhan Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Tomak Aralık 1998, 55 sayfa. Bu çalışmada, kuantum kuyusu yapılarının elektronik özelliklerinin teorik bir incelemesi sunulmaktadır. Bu tezin üzerinde durduğu ana nokta kuantum kuyusunun elektronik altbant yapılarının hesaplanmasıdır. En düşük enerji alt- bantının hesaplanmasında analitik ve yaklaşık olarak kendisiyle-uyumlu bir yaklaşım kullanılmıştır. Kuantum kuyu heteroyapısı için taban enerji seviyesi ile sürekli enerji seviyesi arasındaki fotoiyonizasyona karşılık gelen optik soğurma katsayısı hesaplanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE OPTICAL PROPERTIES OF QUANTUM WELL STRUCTURE Turhan, Kayhan M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Tomak December 1998, 55 pages. In this work a theoretical investigation of the electronic properties of the quantum well structures is presented. The main emphasis of this thesis is the calculation of the electronic subband structure of the quantum well. An ap proximately analytical self consistent approach is used for the calculation of the lowest energy subband. The optical absorption coefficient corresponding to the photoionazation from the ground state to continuum has been calculated for the quantum well heterostructure.