Lojistik işletmelerinde hizmet kalitesi boyutlarının tedarik zinciri yönetim becerileri ile iş performansı arasındaki ilişkideki aracı rolünün incelenmesi: TR63 bölgesinde bir uygulama
Investigation of the role of service quality dimensions in the relationship between supply chain management skills and work performance in logistics enterprises: An application in the TR63 region
- Tez No: 759735
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. ARİF SELİM EREN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Ekonomi, Economics
 - Anahtar Kelimeler: TR63 Bölgesi, Tedarik Zinciri Yönetimi, İş Performansı, Lojistik Hizmet Kalitesi, TR63 Region, Supply Chain Management, Business Performance, Logistics Service Quality
 - Yıl: 2022
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmanın amacı lojistik işletmelerinde büyük önem arz eden hizmet kalitesi boyutlarının tedarik zinciri yönetim (TZY) becerileri ile iş performansı arasındaki ilişkideki aracı rolünün belirlenmesidir. Araştırmanın bağlamı Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinden oluşan TR63 Bölgesi olarak tespit edilmiştir. Çalışmanın tamamlanması ile işletme yöneticilerinin TZY süreçlerinde iş performansını artırmak için hizmet kalitesi ile ilgili yapması gerekenler hakkında bir takım uygulama öneriler sunulmuştur. Yazında bu tür bir çalışmanın henüz gerçekleştirilmemiş olması bu araştırmanın özgünlüğünü sağlamakla birlikte gelişen ekonomisi ile birlikte TR63 bölgesinin büyük potansiyelinin farkına varılması da sağlanacaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the mediating role of service quality dimensions, which are of great importance in logistics enterprises, in the relationship between supply chain management (SCM) skills and business performance. The context Osmaniye and Hatay provinces. With the completion of the study, some application suggestions are presented regarding what the business managers should do in terms of service quality to increase business performance in SCM processes. The fact that such a study has not yet been carried out in the literature will ensure the originality of this research, and it will be ensured that the great potential of the TR63 region is realized with its developing economy.