A research about branchless banking services and customer relationship management and marketing communication
Şubesiz bankacılık hizmetleri ile müşteri ilişkileri yönetimive pazarlama iletişimi hakkında bir araştırma
- Tez No: 760688
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama, bankacılık, Customer relations management, marketing, banking
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 210
Özet
Şubesiz bankacılık hizmetleri ile müşteri ilişkileri yönetimi ve pazarlama iletişimi üzerine yapılan bu çalışmanın kavramsal kısmında müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama iletişimi, bankacılık ve şubesiz bankacılık konularında detaylı bir literatür taraması yapılmıştır. Çalışmanın bakış açısını genişletmek için tüm bu kavramların dünyadan ve ülkemizden örneklerine yer verilmiştir. İnsanlar hayatlarının ilk günlerinden itibaren pazarlama ve iletişimde uygulamalı faaliyetler yürütmektedir. Paranın yapısı değiştikçe ve kullanım alanları çeşitlendikçe pazarlama stratejileri ve hizmetleri de değişmektedir. Geçmişten günümüze bankacılık ve kart uygulamalarının gelişimine baktığımızda ilk fikrin bir film sahnesinden bir rüya olarak çıktığını görüyoruz. Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte insanlar önce hayal eder, sonra onu uygulamaya başlar. İnsanların ihtiyaç ve istekleri hızla değişmekte ve çeşitlenmektedir. Bankacılık alanında bireylerin ihtiyaçlarının karşılanmasında aktif rol oynamaktadır. Şubesiz bankalar ve kartsız işlemler günümüzde vazgeçilmezdir. Hızlı ve kolay hizmet sunar. Ancak bu alanda faaliyet gösteren birçok firma ve işletme bulunmaktadır. Bu rekabet ortamı yaratır. Müşteri memnuniyeti ve sadakati bankalar için çok önemlidir. Bu faaliyetleri artırmak ve geliştirmek için birçok strateji uygularlar. Bu vakalar bu çalışmaya dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the conceptual part of this study on branchless banking services and customer relationship management and marketing communication, a detailed literature review on customer relationship management, marketing communication, banking and branchless banking was made. In order to broaden the perspective of the study, examples of all these concepts from the world and our country are given. People have been carrying out applied activities in marketing and communication since the first days of their lives. As the structure of money changes and its usage areas diversify, marketing strategies and services also change. When we look at the development of banking and card applications from the past to the present, we see that the first idea emerged as a dream from a movie scene. With the developing and changing technology, people first dream and then start to implement it. The needs and desires of people are rapidly changing and diversifying. It plays an active role in reaching the needs of individuals in the field of banking. Branchless banks and cardless transactions are indispensable today. It offers fast and easy service. However, there are many companies and businesses operating in this field. This creates a competitive environment. Customer satisfaction and loyalty are very important for banks. They implement many strategies to increase and improve these activities. These cases are included in this study.