The impact of corporate social responsibility on organizational performance: A case study of the banking sector in Nigeria
Kurumsal sosyal sorumluluğun örgütsel performans üzerindeki etkisi: Nijerya'da bankacılık sektörü üzerine bir vaka çalışması
  1. Tez No: 760783
  2. Yazar: AKEEM TOSİN OLAYEMI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka Sadakati. Marka Memnuniyeti, Marka Fiyatı, Fiyat Memnuniyeti, Müşteri Sadakati, Şişelenmiş Su, Brand Loyalty. Brand Satisfaction, Brand Price, Price Satisfaction, Customers' Loyalty, Bottled Water
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bir firma büyüdükçe, bir yandan mevcut müşterilerini mutlu tutarken diğer ‎yandan da yeni müşteriler kazanabilmelidir. Uzun vadeli başarı bunu gerektirir. Bir ‎ürün veya hizmetten duyulan müşteri memnuniyeti, bir markanın uzun vadeli ‎performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu çalışmanın temel amaçları, ‎marka sadakatinin fiyat ve marka memnuniyetine göre nasıl farklılaştığını incelemek, ‎marka sadakatinin değişmesine neden olan koşulların daha geniş bir şekilde ‎anlaşılmasını sağlamak ve genel olarak satın alma ve perakendecilik alanının firmalar ‎için ne kadar önemli olduğunu göstermektir. Öğrenciler ve Türk vatandaşları üzerinde ‎bir anket yapmak için kapalı uçlu bir anket türü kullanılmıştır. Çalışmanın hedef ‎kitlesi, promosyon etkinliklerine katılan veya satış promosyonlarından yararlanan ‎kişilerden oluşmuştur. Veri girişini mümkün olduğunca basit hale getirmek için, alınan ‎her anket etiketlenmiş ve referanslandırılmıştır. Verileri analiz etmek için Sosyal ‎Bilimler için İstatistik Paketi (SPSS Sürüm 21.0) kullanılmış ve puanların veya ‎ölçümlerin dağılımını karakterize etmek için tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır ‎çünkü bunu sadece birkaç sayı endeksi kullanarak yapabilmektedirler. Sonuçlara göre ‎fiyatlandırma, müşterilerin satın alma kararları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu ‎çalışma, kuruluşlar tarafından müşteri sadakati bağlantısı oluşturmak ve müşteri ‎bağını artırmak için kullanılabilir. Bu durum, memnuniyetin sadakat üzerinde çok az ‎bir etkiye sahip olmasına karşın, fiyatlandırmanın müşteri sadakatinin geliştirilmesi ‎üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Bu bakış açısına göre, ‎işletmeler marka sadakatini beslerken markaları için adil bir fiyat oluşturmaya öncelik ‎vermelidir, çünkü memnuniyet sadakatin göstergesi değildir. Sonuç olarak, ‎Türkiye'deki şişelenmiş su firmaları müşteri sadakatini artırmaya yönelik stratejiler ‎geliştirerek müşteri ilişkileri yönetimlerini iyileştirebilirler.‎
Özet (Çeviri)
As a firm grows, it must be able to keep current customers happy while also ‎recruiting new ones. Long-term success necessitates this. Customer satisfaction with ‎a product or service may have a significant impact on a brand's long-term ‎performance. The primary goals of this study are to examine how brand loyalty ‎differs based on price and brand satisfaction, to provide a broader understanding of ‎the conditions that cause brand loyalty to vary, and to demonstrate how important ‎the area of purchasing and retailing is for firms to focus on in general. A close ended ‎type questionnaire was used to conduct a survey on students and Turkish citizens. ‎The study's target audience comprised people who attended promotional events or ‎took advantage of sales promotions. To make data entry as simple as possible, each ‎questionnaire received was tagged and referenced. The Statistical Package for Social ‎Sciences (SPSS Version 21.0) was used to analyse the data, and descriptive statistics ‎were utilised to characterise the distribution of scores or measures because they could ‎do so using only a few number indices. Pricing, according to the results study, has a ‎significant influence on client purchasing decisions. This study may be used by ‎organisations to create a customer loyalty connection and increase client bonding. ‎This illustrates that while satisfaction has a little influence on loyalty, pricing has a ‎substantial impact on consumer loyalty development. According to this viewpoint, ‎businesses should prioritise generating a fair price for their brands while still nurturing ‎brand loyalty, because satisfaction does not indicate loyalty. As a consequence, ‎bottled water firms in Turkey may enhance their customer relationship management ‎by developing strategies for increasing client loyalty.‎