Development of holter ECG
Holter EKG'nin geliştirilmesi
  1. Tez No: 762443
  2. Yazar: ŞERİFE CANSU UYMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. PINAR DEMİRCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Covid19, Holter EKG, Uzaktan takip, Covid19, Holter ECG, Remote monitoring
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Amaç: Çalışmanın amacı Covid19 pandemi dönemiyle beraber doktor takibinde olması gereken hastaların uzaktan takip edilmesini sağlayan, riskli durumlarda doktora SMS atan ve hasta verilerini depolayabilen ekonomik ve ergonomik bir Holter EKG tasarlamaktır. Materyal ve Yöntem: Bu çalışmada 55x84 mm boyutlarında PCB elektronik devre tasarlanmıştır. Hastadan elektrodlar aracılığıyla alınan sinyaller AD8232 EKG sensörü yardımıyla algılanıp, sistemin işlemcisi olan ESP32'ye iletilmiştir. Algılanan verilerin aktarımı için wifi ya da bluetootha ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistemde veriler bir iclouda aktarılacağı için UG96 GSM modülünün wifi özelliğinden yararlanılmıştır. Wifi aracılığıyla veriler UBIDOTSa aktarılır. Aynı zamanda belirlenen kişilere acil durumda SMS atılır. Bulgular: PCB devre tasarlandıktan sonra elektrodlar bir bireye tek kanallı elektrod yerleşimine göre yerleştirilmiştir. Elektrodlar aracılığıyla algılanan sinyaller mV seviyesindedir ve AD8232 ile bu sinyaller yükseltilir. Yükseltme için gürültü ve parazitler filtrelenir. Algılanan veriler yazılım algoritmasına göre hastanın kalp atışı 10 saniye boyunca 120 bpm ve üzeri ya da 40 bpm ve altında kaydedildiğinde EKG verilerini clouda kaydetmiştir. Aynı zamanda daha önceden hastanın acil durumlar için belirlediği numaraya SMS göndermektedir. Sonuç: Belirlenen şartlarda verileri kaydetme ve sms gönderme gerçekleştirilmiştir. Depolama, batarya ve işlem hızı düşünülerek veriler 24 saat değil sadece belirlenen koşullar gerçekleştiğinde kaydedilmektedir. Depolanan verilere ubidots aracılığıyla ulaşılır. Tasarlanan system 2 kadın ve 1 erkek olmak üzere 18 yaş üstü 3 bireyde test edilmiştir. Gürültüyü minimuma indirmek ve daha iyi sonuç almak için elektrodlara jel sürülmüştür. ç bireyde de benzer EKG grafikleri elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Objective: The aim of the study is to design an economical and ergonomic Holter ECG that enables remote follow-up of patients who need to be followed by a doctor with the Covid19 pandemic period, and sends e-mails and SMS to the doctor in risky situations. Materials and Methods: In this study, a 55x84 mm PCB electronic circuit was designed. The signals received from the patient through the electrodes were detected with the help of the AD8232 ECG sensor and transmitted to the ESP32, the processor of the system. Wi-Fi or Bluetooth is needed for the transfer of detected data. In this system, since the data will be transferred to an iCloud, the wifi feature of the UG96 GSM module was used. Data is transferred to UBIDOTs via wifi. At the same time, SMS is sent to the designated people in case of emergency. Results: After the PCB circuit was designed, the electrodes were placed on an individual according to a single-channel electrode layout. The signals detected through the electrodes are in the mV level and these signals are amplified with the AD8232. Noise and interference are filtered out for amplification. The detected data recorded the ECG data to the cloud when the patient's heartbeat was recorded at 120 bpm or above or 40 bpm and below for 10 seconds according to the software algorithm. At the same time, it sends an SMS to the number previously determined by the patient for emergencies. Conclusion: Saving data and sending SMS were carried out under the specified conditions. Considering the storage, battery and processing speed, the data is recorded only when the specified conditions are met, not 24 hours. The stored data is accessed via ubidots. The designed system was tested on 3 individuals, 2 women and 1 man, over the age of 18. Gel is applied to the electrodes to minimize noise and get better results. Similar ECG charts were obtained in all three individuals.