Pandemi (salgın) döneminde ortaokul düzeyi uzaktan fen bilimleri öğretiminde karşılaşılan sorunların; öğretmen ve öğrenci görüşlerine göre analiz edilmesi
Problems faced at secondary school level distance science teaching during the pandemic (epidden) period; analysis according to teacher and student views
  1. Tez No: 762657
  2. Yazar: MELAHAT ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LÜTFULLAH TÜRKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Pandemi (Salgın) Dönemi, Ortaokul, Uzaktan Fen Bilimleri Öğretimi, Öğretmen, Öğrenci, Pandemic (Epidemic) Period, Secondary School, Distance Science Teaching, Teacher, Student
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uşak Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu araştırmanın amacı pandemi (salgın) döneminde ortaokul düzeyi uzaktan fen bilimleri öğretiminde karşılaşılan sorunların, öğretmen ve öğrenci görüşleri kapsamında incelenmesidir. Araştırmada nitel veri analizi yöntemi kullanılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formu kapsamında veriler toplanmış ve içerik analizi kapsamında analizler yapılarak yorumlamalar gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu öğretmen ve öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmaya 13 öğretmen ve 8 öğrenci katılım göstermiştir. Araştırmada verilerin toplanmasında yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşmeler araştırmacı tarafından öğretmen ve öğrencilere ayrı ayrı olarak hazırlanmış ve uygulanmışıdır. Araştırmada veri analizinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Bulgular incelendiğinde hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından uzaktan eğitim uygulamaları her ne kadar eğitimin sürekliliği açısından önemli olarak görülse de, yüz yüze eğitimin yerini tutmamaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to examine the problems encountered in distance science teaching at the secondary school level during the pandemic (epidemic) period, within the scope of teacher and student views. Qualitative data analysis method was used in the research. Data were collected within the scope of semi-structured interview form, and interpretations were made by making analyzes within the scope of content analysis. The study group of the research consists of teachers and students. 13 teachers and 8 students participated in the research. A semi-structured interview form was used to collect data in the study. The interviews were prepared and administered by the researcher to the teachers and students separately. Content analysis method was used in data analysis in the research. When the findings are examined, although distance education practices are seen as important for the continuity of education for both teachers and students, they do not replace face-to-face education.