İnteraktif programlama dillerinin yapısal özellikleri ve dizayn edilmesi
- Tez No: 76273
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. H. HÜSEYİN ÖNDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İnteraktif Programlama Dili, Interactive Programming Language Page Numbers: 60 Adviser.Assist Prof.Dr. H. Hüseyin ÖNDER
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
İNTERAKTİF PROGRAMLAMA DİLLERİNİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ VE DİZAYN EDİLMESİ (Yüksek Lisans Tezi) İsmail ŞAKALAK GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mayıs 1998 ÖZET Bu çalışmada, programlama dilleri içerisinde belki de en yeni olan İnteraktif Programlama Dili'nin tanımı ve yapısı ile ilgili bir araştırma gerçekleştirildi. Bu araştırma esnasında ilk olarak bilgisayar dünyasındaki tarihi gelişim aktarılarak programcılık ortamında bilgisayar ile birlikte gelen teknolojik değişim gözler önüne serildi ve bir programın üretmek için gerekli tüm detaylar incelendi. Son olarak ise bir İnteraktif Programlama Dili'nin üretim safhaları ve çalışma prensipleri adım adım anlatıldı ve oluşturulan bu interaktif dilin diğer programlama dilleri ile birçok yönden karşılaştırması yapıldı ve aralarındaki farklar incelendi. Bilim Kodu: 619.02.02
Özet (Çeviri)
11 THE CHARACTERISTICS, STURUCTURS AND DESIGNING OF THE INTERACTIVE PROGRAMMING LANGUAGE (M.Sc. Thesis) Ismail ŞAKALAK GAZİ UNIVERSITY INSTUTE OF SCBENCE AND TECHNOLOGY May 1998 ABSTRACT In this study, the research has been done on one of the most recent programming language which is interactive programming and it's definition and construction. During the study, firstly the historical developments of computers and new technological developments on the computer programming is presented and necessities to produce an interactive programming were detailed. Lastly, to create an interactive programmin and developing stages of interactive programming and it's working principles were explained step by step. In order to compare the interactive programming language and the other conventional programming languages, differences between these languages were exemined and presented. Science Code: 619.02.02