Using nonviolent communication as a communication alternative method in organizations
Şiddetsiz iletişimin kuruluşlarda iletişim alternatif yöntemi olarak kullanılması
  1. Tez No: 763252
  2. Yazar: ZINEB HAJAOUI
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. MAHMUT ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Şiddetsiz iletişim, kurulus, performans, yöntem, etkinlik, bağlantı, ilişki, Nonviolent communication, organization, performance, method, effectiveness, connection, relationship
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Kurumlar farklı iletişim yöntemlerini benimser ve her biri bu yontemleri kurumun kültüru, sektörü veya yaşı gibi kriterlerle ilişkilendirilebilecek birçok değişkene bağlı olarak pratik bulabilir bu aynı zamanda kurumun iletişim yöntemine bagli kilacak belirleyici bir faktördür veya sürdürülebilirligi saglayip bunu yeni yöntemlere göre de değiştirebilir. Şiddetsiz iletişim, en eski yontemlerden biri olup ancak kurumlarda pek kullanılmayan yöntemlerden biridir. Dr. Marshall Rosenberg'in kendisi ve başkaları ile olan ilişkilerinde kişinin işine yarayacak şekilde geliştirdiği yeni bir kavramdır. Ayrıca şiddetsiz iletişim, kurulusun stratejisinin yeni bir iletişim yöntemi olması için benimseyebileceği bir yöntem olabilir. Bu araştırma, şiddetsiz iletişimin kurumlar üzerindeki faydasını, onları nasıl etkilediğini ve şiddet içermeyen iletişimin kurumların bir iletişim yöntemi olarak ele alması için neden en uygun seçenek olabileceğini sunuyor. Bu calisma kurulusun verimi ,calisanlarin refahi icin sirkete katkida bulunabilecek siddetsiz iletisimin tum yonlerini ele aldigindan buyuk oneme sahiptir Bu araştırmada, NVC ile çalışan ve NVC'yi insanlara ve kuruluşlara eğitimler veren 26 eğitmen ile derinlemesine görüşmeler yapılarak Maxqda 2018 yazılımında toplanan ve analiz edilen cevapların verileri kullanilarak nitel bir veriyle yapılmıştır. Sonuçlar, kişisel, kişiler arası, organizasyonun karisilastigi zorluklar ve organizasyonun performansı olmak üzere 3 farkli seviyede gerçekleştirilen verilerden bir dizi kod ile ele alinmistir.Bu sonuc NVC'nin işyerinde huzuru sağlayabilecek ve organizasyonun etkinliğini artırabilecek önemli bir yöntem olduğunu gösterdiğinden, NVC'nin iş arkadaşlarına öğretilebilecek bir iletişim yöntemi olarak organizasyon üzerindeki faydalarının ölçümlerini göstermesine yardımcı olur.
Özet (Çeviri)
Organizations adopt different communication methods, and each one can find it practical, depending on many variables that can be related with some criteria, like culture, sector of the organization, or its age, as it is also a decisive factor that can make the organization stick with its communication method or being sustainable and change it according to new methods that come. Nonviolent communication is one of the methods as it is old but not used much in the organization. It is a new concept that Dr. Marshall Rosenberg developed in a way that can be beneficial for the person in his relationship with himself and others. Moreover, nonviolent communication can be a method that the organization can adopt for its strategy to be a new communication method. This research presents the benefit of nonviolent communication on organizations, how it affects them, and why it can the nonviolent be the best option for organizations to take as a communication method. The study is significant because it gives all the aspects of nonviolent communication that can add to the organization in terms of its performance and the well-being of its workers, each for the managers and the employees. In this research a, qualitative data was conducted, with in-depth interviews with 26 trainers, who work with the NVC or train the NVC to people as well as organizations, as the data of answers that have been collected and analyzed in the software Maxqda 2018, the results come with a bunch of codes from the data that have been conducted in 3 levels which are: personal, interpersonal, challenges and performance of the organization, in addition, that helps the study to show the measures of the NVC's benefits on organization as a communication method that can be trained to co-workers as it shows that the NVC is an essential method that can get peace at the workplace and increase the effectiveness of the organization.