Yapılarda kar yükünün belirlenmesi
Determination of snow loads on structures
  1. Tez No: 76375
  2. Yazar: M.LEVENT KOÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM GÜRER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kar, Çatı, Kar yükü, Snow, Roof, Snow load
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
YAPILARDA KAR YUKUNUN BELİRLENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) M. Levent Koç GAZI ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZET Çatı kar yükü, güneş ışınımı ve rüzgarın çatı üzerindeki dağılımı, çarının geometrisi, yapıdan kaynaklanan ısıl kayıplar, çatı malzemesinin türü gibi birçok faktöre bağlıdır. Ancak, çatı kar yükü pratikte yapının inşa edileceği alanın zemin kar yüküne göre saptanır. Bundan dolayı, rasgele bir değişken olan zemin kar yükü proje kar yükünün esas bileşenidir.Bu çalışmada, Sivas bölgesi için zemin kar yükü istatiksel yöntemlerle saptanmış ve çatı kar yükleri hesaplanmıştır. TS.498'in konuya yaklaşımı elde edilen sonuçlar doğrultusunda değerlendirilmiştir Bilim Kodu: 624. 02. 02
Özet (Çeviri)
DETERMINATION OF SNOW LOADS ON STRUCTURES (M. Sc. Thesis) M. Levent Koç GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY ABSTRACT Roof snow load depends on some fators such as roof exposure to wind and sun, roof geometry, thermal losses from the building and roof materials. However, roof snow load in practise determined according to ground snow load in the building area. So ground snow load which is a random variable is the basis component of snow load for the design. In this paper, ground snow loads were determined by statistics methods for Sivas region and roof snow loads were calculated by these loads. Results were presented and the approach of TS.498 (Turkish Standards) for the subject was evaluated with the results. Science Code: 624. 02. 02