Mütareke döneminde yayımlanan Zuhr/Midday gazetesinin incelenmesive çeviriyazısı
An analysis of Zuhr/Midday newspaper published during the armistice period with the transcription of the issues
- Tez No: 766222
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL ARDA ODABAŞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Tarih, Journalism, History
- Anahtar Kelimeler: Zuhr/Midday Gazetesi, Osmanlı Basını, Mütareke Dönemi, Gazetecilik, Zuhr/Midday Paper, The Ottoman Press, Armistice Period, Journalism
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya ve Kültürel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 281
Özet
Bu çalışma Zuhr/Midday gazetesinin Ocak 1919 ve Mart 1920 tarih aralığında yayımnlanmış olan nüshalarının, Mütareke Dönemi koşulları içerisinde multidisipliner bir çerçevede, hem tarihsel hem de iletişimsel bağlamda değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun sonuna gelindiği bir süreçte hem Türkçe hem İngilizce olarak iki dilde yayımlanan haftalık gazetenin incelenmesinde, dönemin matbuat koşulları göz önüne alınmış, sürdürdüğü yayın politikası ve içerik tercihleri, içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The present study aims to discuss Zuhr/Midday paper's issues, published during Armistice Period between January 1919 and March 1920, through a multidisciplinary lens on both historical and communicational level. Zuhr/Midday weekly paper was issued in both English and in Turkish during the dissolution of the Ottoman Empire. This study analyzes the publishing and editorial policies of the paper as well as the data obtained through content analysis in light of developments taken place in publishing circles of this specific era.