Women on the move: The gendered-dimension of conflicts and forced migration – perceptions of humanitarian workers about Syrian women in Turkey
Hareket halindeki kadınlar: Çatışmaların ve zorunlu göçün cinsiyet boyutu – Türkiye'de insani işçilerin Suriyeli kadınlara ilişkin algıları
  1. Tez No: 766409
  2. Yazar: SOUKAYNA MOUFLIH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEVAL YAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Zorunlu göç, yer değiştirme, çatışma ve cinsiyet ilişkileri, Çatışmanın kadınlar üzerindeki etkisi, Türkiye'deki Suriyeli kadınlar, mülteciler, I/STK'lar, sosyal Dayanışma, Forced migration, displacement, conflict and gender relations, Conflict's impact on women, Syrian women in Turkey, refugees, I/NGOs, social cohesion
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Barış ve Çatışma Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Çalışmanın amacı, Türkiye'de başta Suriyeliler olmak üzere zorla yerinden edilmenin kadınlar üzerindeki etkisini bir vaka çalışması olarak gözlemlemek ve ele almaktadır. Çalışmanın temel amacı, müdahalenin ön saflarında yer alan I/STK uzmanlarının bakış açısıyla zorunlu göçün etkisini, zorla yerinden edilmiş kadınların karşılaştığı deneyimleri ve zorlukları eleştirel bir şekilde incelemekti. Bu vizyonla ve bu araştırmayla kadın ve kalkınma konusundaki mevcut literatüre katkıda bulunmak istedim. Bu çalışma esas olarak yerinden edilmiş bir kişi ve aynı anda kadın olmanın dezavantajlarını tartışmaktadır. Bu çalışma, sahada karşılaşılan sorunlardan yararlanarak, öncelikle krize yanıt vermek için uygulanan politikaları ve kadın mültecilerin sosyal hizmetlere erişimini yönetmede Türk makamları ile işbirliği içinde I/STK'ların oynadıkları rolü analiz etmeyi amaçlamaktadır. kamu hizmetleri ve güvenlik.
Özet (Çeviri)
The study's goal is to observe and address the effect of forced displacement on women, mainly Syrians in Turkey as a case study. The study's major goal was to critically examine the impact of forced migration, the experiences, and challenges faced by forcibly displaced women from the I/NGOs experts' perspective, the forefront of the response. With this vision in mind, and through this research I wanted to contribute to the existing literature on women and development. This study mainly discusses the disadvantages of being a displaced person and a woman simultaneously. By making use of the problems faced on the ground, this study seeks to analyse first the policies made in place to respond to the crisis and the role that I/NGOs have been playing in collaboration with the Turkish authorities in managing women refugees' access to public services and safety.