Finite nilpotent and soluble groups
Sonlu nilpotent ve çözülebilir gruplar
  1. Tez No: 77028
  2. Yazar: MELİS MİNİSKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MELİH BORAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Grup, normal altgrup, grup serileri, çözülebilir, nilpotent. n, Group, normal subgroup, group series, soluble, nilpotent
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ SONLU NILPOTENT VE ÇÖZÜLEBİLİR GRUPLAR MELİS MİNİSKER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MATEMATİK ANABİLİM DALI Danışman: Prof.Dr. Melih BORAL Yıl: 1998, Sayfa: 45 Jüri : Prof.Dr. Melih BORAL : Prof. Dr. Amirullah MAMEDOV : Yrd. Doç. Dr. Bilal VATANSEVER Gruplar teorisi cebirin en temel çalışma alanlarından biri olmakla kalmayıp, matematiğin diğer dallarında ve matematik dışındaki (fizik v.b.) gibi bilim dallarında da önemli bir uygulama alanı bulmuştur. Sonlu gruplar uzun süreden beri üzerinde çalışılmış ve sonlu grupların büyük ölçüde sınıflandırılması tamamlanmıştır. Bu tezle birlikte sonlu nilpotent ve çözülebilir gruplar konusunda teorik ve uygulamalı bir kaynak ortaya çıkmış olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS FINITE NILPOTENT AND SOLUBLE GROUPS MELIS MINISKER DEPARTMENT OF MATHEMATICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: MELİH BORAL Year: 1998, Pages: 45 Jury: Prof. Dr. Melih BORAL : Prof. Dr. Amirullah MAMEDOV :Yrd. Doç. Dr. Bilal VATANSEVER Group theory is not only one of the basic studies of Mathematics, but is practically applied in Physics and other important parts of Science. Finite groups have been studied for a long time and the classification of finite groups has been completed. With the help of this Thesis there will be a both theoretical and applied referance about finite nilpotent and soluble groups.