Tilapia (Oreochromis niloticus)'ların farklı stoklama oranları ile su değişim miktarı ve sıklığının, balığın büyümesi üzerine etkileri
The Effects of different stocking density and water exchange rate on the growth of tilapia (O.Niloticus)
  1. Tez No: 77060
  2. Yazar: EMİNE ÖZCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NAZMİ TEKELİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Su değişimi, stok yoğunluğu, tilapia (O. niloticus), Water change, stock density, tilapia (O. niloticus)
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ TILAPIA (Oreochromis niloticus)'LARIN FARKLI STOKLAMA ORANLARI İLE SU DEĞİŞİM MİKTARI VE SIKLIĞININ, BALIĞIN BÜYÜMESİ ÜZERİNE ETKİLERİ EMİNE ÖZCAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANA BİLİM DALI Danışman :Yrd. Doç. Dr. Nazmi TEKELİOĞLU Yıl: 1998, Sayfa: Jüri :Yrd. Doç. Dr. Suat Dikel Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yanar Araştırma, stoklama ve su değişim sıklığının Oreochromis nilotictıs' un gelişmesi üzerine olan etkilerini araştıran iki deneme şeklinde sürdürülmüştür. Birinci denemede stok çalışması yapılmıştır. Boy olarak en iyi büyümeyi ve canlı ağırlık olarak gelişmenin 25 bireyin bulunduğu IV. grupta, en iyi kondisyon faktörü ve yem değerlendirme oranlan 20 bireylik III. grupta, en yüksek yaşama oranı ise 10 bireylik I. grupta olduğu saptanmıştır. II. denemede su değişim sıklığının balıklar üzerine etkisi araştırılmıştır. Boy olarak en iyi büyümenin %40 su değişimi yapılan II. grupta olduğu saptanmıştır. Canlı ağırlık olarak en iyi gelişme, %20 su değişimi yapılan I. grupta görülmüştür. En iyi kondisyon faktörü %40 su değişimini yapıldığı II. grupta saptanmıştır. En iyi yem değerlendirme oranı %80 su değişiminin yapıldığı IV. grupta olduğu bulunmuştur. Günlük canlı ağırlık kazancı ise %20 ve %80 su değişiminin yapıldığı I. ve IV. gruplarda en iyi bulunmuştur. En yüksek yaşama oranı I., II. ve IV. gruplarda olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc/THESIS THE EFFECTS OF D1FFERENNT STOCKING DENSITY AND WATER EXCHANGE RATE ON THE GROWTH OF TILAPIA (O. Niloticus) EMİNE ÖZCAN DEPARTMENT OF FISHERIES INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Nazmi TEKELİO?LU Year: 1998, Pages: Jury :Yrd. Doç. Dr. Suat Dikel Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yanar Research have been conducted in two sets that will investigate development habit of Oreochromis niloticus due to stocking and water change cycling. First research was performed for stocking. Best length development and live weight was observed in IV group which had twentyfive members. Best condition factor and nutrient efficiency ratio was observed in III group which had twenty members. Best survival ratio was observed in II group which had ten members. In second research water change interval effect on fishes was observed. Best length development was observed in I group which water was replenished about 40%. Best live weight development was observed in I Group which water was replenished about 20%. Best condition factor was observed in II group which water was replenished about 40%. Best nutrition efficiency was observed in I Best length development was observed in II group which water was replenished about 20% group which water was replenished about 80%. Best daily live weight gain was observed in Groups I and IV ehich waters were replenished about 20% and 80% respectively. Best survival ratio was observed to be in Groups I, II and IV.