Çukurova koşullarında kaliforniya (Californian) ve Green Line (Valencia line) tavşanlarının performanslarının saptanması ve bunların bazı kan parametreleri üzerine bir çalışma
- Tez No: 77093
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TESTİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Green Line, Californian, Fattening Performance, Haemoglobin, Transferrin n
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇUKUROVA KOŞULLARINDA KALİFORNİYA (CALIFORNIAN) VE GREEN LINE (VALENCIA LINE) TAVŞANLARININ PERFORMANSLARININ SAPTANMASI VE BUNLARIN BAZI KAN PARAMETRELERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Cüneyt YAVUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN : Prof. Dr. Ahmet TESTİK Yıl : 1998, Sayfa: 35 Jüri Başkanı : Prof. Dr. Ahmet TESTİK Jüri Üyesi : Prof. Dr. Orhan ÖZTÜRKCAN Jüri Üyesi : Prof. Dr. A. Nazım ULUOCAK Bu çalışma, Green Line ve Kaliforniya tavşanlarının Çukurova koşullarında çeşitli performanslarının ve baza kan parametrelerinin (Hemoglobin ve Transferrin) belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Green Line ve Kaliforniya tavşanlarında, ortalama olarak ve sırasıyla doğan yavru sayısı 7.20±0.50 ve 6.88±0.63, canlı doğan yavru sayısı 6.73±0.45 ve 6.22+0.59, üçüncü hafta yavru sayısı 6.1310.38 ve 5.5610.37, sütten kesimde yavru sayısı 5.6610.31 ve 5.0010.37 adet olarak tespit edilmiştir (P>0.05). Aynı sıra ile ve ortalama olarak, doğum ağırlığı 65.1310.84 ve 63.00l0.96 gr., üçüncü hafta canlı ağırlığı 299.0315.90 ve 257.40.0815. 12 gr. (P 0.05). Green Line ve Kaliforniya tavşanlarının hemoglobin ve transferrin tipleri monomorfik bulunmuştur. Anahtar Kelimeler : Green Line, Kaliforniya, besi performansı, hemoglobin, transferrin
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc. THESIS A STUDY ON SOME TRAITS OF GREEN LINE (LINE -V) AND CALD70RNIAN RABBITS IN ÇUKUROVA CONDITIONS AND THEIR BLOOD PARAMETERS (HAEMOGLOBIN AND TRANSFERRIN) Cüneyt YAVUZ DEPARTMENT OF ANIMAL SCIENCE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Ahmet TESTİK Year: 1998, Pages: 35 Jury : Prof. Dr. Ahmet TESTİK : Prof. Dr. Orhan ÖZTÜRKCAN : Prof. Dr. A. Nazım ULUOCAK The present study was conducted to determine some performance traits and blood parameters of Green Line and Californian rabbit genotypes in Çukurova conditions. The average birth numbers, live birth numbers, 3th weeks kid numbers and litter numbers of Green Line and Californian genotypes were 7.2010.50 and 6.88±0.63, 6.73+0.45 and 6.22±0.59, 6.13±0.38 and 5.56±0.37, 5.66+0.31 and 5.00+0.37 (P>0.05); birth weight, 3th* week weight, litter weight, 8th week and 10th week were 65.1310.84 and 63.0010.96, 299.03±5.90 and 257.4015.12 (P 775.76114.97 and 734.20116.56, 1163.52115.07 and 1102.16119.66 (P 1667.79119.41 and 1590.21121.32 g. (P 0.05) respectively. Haemoglobin and Transfferin types of Green Line and Californian rabbits were determined as a monomorphic.