Doğu Akdeniz Bölgesi sebze alanlarında görülen phytoseiidae familyası türlerinin saptanması
Determination of the phytoseiidae species from vegetable growing areas of the east mediterranean
  1. Tez No: 77094
  2. Yazar: SUAT YILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ŞEKEROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Doğu Akdeniz Bölgesi, Phytoseiidae, sebze, East Mediterranean, Phytoseiidae, vegetable
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
YÜKSEK LİSANS TEZİ DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ SEBZE ALANLARINDA GÖRÜLEN PHYTOSEIIDAE FAMİLYASI TÜRLERİNİN SAPTANMASI SUAT YILDIZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ENTOMOLOJİ ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. ERDAL ŞEKEROĞLU Yü: 1998, Sayfa:37 Jüri :Prof. Dr. ERDAL ŞEKEROĞLU :Prof. Dr. A. FARUK ÖZGÜR :Doç. Dr. İSMAİL KARACA Doğu Akdeniz Bölgesi'nden 1996-1997 yıllarında alınan sebze örnekleri phytoseiid akar yönünden incelenmiştir. Phytoseiidae familyasından Amblyseius umbraticus (Chant), A. barkeri (Hughes), A. messor (Wainstein), A. cucumeris (Oudemans), Typhlodromus athiasae Poraht-Swirski, Phytoseiulus persimilis Athias-Henriot, Euseius scutalis (Athias- Henriot) E. flnlandicus (Oudemans), Phytoseius plumifer (Canestrini-Fanzago) ve Anthoseius recki (Wainstein) olmak üzere 10 tür bulunmuştur. Bu türlerden A. cucumeris Türkiye faunası için yeni bir türdür. A. messor P. plumifer, A. recki, E. scutalis ve E. finlandicus, ise sebzeler üzerinde ilk kez toplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS DETERMINATION OF THE PHYTOSEIIDAE SPECIES FROM VEGETABLE GROWING AREAS OF THE EAST MEDITERRANEAN SUAT YILDIZ DEPARTMENT OF PLANT PROTECTION INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. ERDAL ŞEKERO?LU Year: 1998, Pages:37 Jury: Prof. Dr. ERDAL ŞEKERO?LU :Prof. Dr. A. FARUK ÖZGÜR :Doç. Dr. ISMAIL KARACA Six genera of phytoseiid mites with 10 species were determined by examination of material from vegetable in the East Mediterranean. The following species were recorded; Amblyseius umbraticus, A. barken, A. messor, A. cucumeris, Typhlodromus athiasae, Phytoseiulus persimilis, Euseius scutalis, E. fmlandicus, Phytoseius plumifer and Anthoseius recki. A. cucumeris is a record for Turkey, A. messor, P. plumifer, A. recki, E. scutalis, E. fmlandicus, are the first records found on vegetable.