Public diplomacy strategies during crises
Kriz dönemlerinde kamu diplomasi stratejileri
- Tez No: 772713
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT DENİZ TANSİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Demokrasi, Diplomasi, Kamu Diplomasisi, Stratejik İletişim, Türkiye'nin Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim Modeli, Democracy, Diplomacy, Public Diplomacy, Strategic Communication, Türkiye's Public Diplomacy and Strategic Communication Model
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 220
Özet
Uluslararası ilişkiler sisteminde devletlerin birbirleri ile olan ilişkileri ülkelerin rejim tipleri, diplomasi ve iletişim stratejileri kriz dönemlerinde bu stratejileri nasıl kullandıkları diplomasi açısından önem taşımaktadır. Bu bağlamda, çalışmada demokrasi ve diplomasi tarihsel perspektif ile ele alınarak kamu diplomasinin kriz dönemlerinde nasıl kullanıldığı ortaya koyulmaktadır. Günümüzde, devletlerin kriz ve çatışma dönemlerinde yaptıkları eylemleri meşrulaştırmaları, devletlerin eylemlerini yabancı ülke vatandaşlarına anlatabilmesi önem taşımaktadır. İletişim teknolojilerinin gelişmesi yabancı ülke vatandaşlarına devletlerin meşru haklarını interaktif platformlarla anlatmalaına olanak vermektedir. Bu bağlamda, vatandaşların devletlerine oluşturduğu baskı devletlerin politikalarını etkileme ve ülke imajının yenilenmesi için önemli hale gelmiştir. Bu nedenle, devletlerin iletişim ve kamu diplomasisi stratejilerinde kısa vadeli planlarının belirlemesi önem taşımaktadır. Çalışma, ülke imajı, ülke tanıtımı ve kriz dönemlerinde kamu diplomasisi enstrümanlarının nasıl kullanacağı temelinde Türkiye'nin kamu diplomasisi ve stratejik iletişim modeli önerisi ile sonlandırılmaktadır. Türkiye'nin kamu diplomasisi ve stratejik iletişim modelinin temelinde kültür ve iletişim dili temel alınmaktadır. Çalışmada model tasarlanırken; demokratikleşme, demokratik kurumlar, demokrasi kültür ve yapısının kamu diplomasi ve ülke imajına etkisi göz önüne alınmıştır. Ek olarak, kriz dönemlerinde ve krizlerin sonrasında ortaya çıkan konjoktürel değişimlerin Türkiye'nin coğrafi konumu nedeni ile kriz bölgelerine yakın olması ülkenin güçlü ve zayıf yönleri belirlenerek, öngörülebilir ve ön görülemeyen risklerine de modelde yer verilmektedir. Çalışmanın sonunda Türkiye için Kamu diplomasisi ve stratejik iletişim modeli birbirine geçişli ve bölgesel tarihi ve kültürel özelliklerin yanı sıra bölge ülkelerinin karakteristik özeliklerine göre iletişim dili belirlenmesi önerisi yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In the international relations system, the relations of states with each other, regime types, diplomacy, and communication strategies of countries and how they use these strategies in times of crisis are important in terms of diplomacy. In this context, in this study, democracy and diplomacy are handled with a historical perspective and how public diplomacy is used in times of crisis is revealed. Today, it is important for states to legitimize their actions in times of crisis and conflict, and for states to be able to explain their actions to foreign citizens. The development of communication technologies allows states to explain their legitimate rights to foreign citizens through interactive platforms. In this context, the pressure created by the citizens on their states has become important for influencing the policies of the states and renewing the country's image. For this reason, it is important for states to determine their short-term plans in their communication and public diplomacy strategies. The study concludes with Türkiye's public diplomacy and strategic communication model proposal on the basis of country image, country promotion and how public diplomacy instruments will be used in times of crisis. Culture and communication language are the basis of Türkiye's public diplomacy and strategic communication model. While designing the model in the study; democratization, democratic institutions, the effect of democracy culture and structure on public diplomacy and country image were taken into consideration. In addition, the cyclical changes that occur during and after the crisis, due to Türkiye's geographical location, are close to the crisis regions, the strengths and weaknesses of the country are determined, and predictable and unpredictable risks are included in the model. At the end of the study, there is a proposal to determine the communication language according to the characteristics of the countries in the region as well as the regional historical and cultural characteristics of the public diplomacy and strategic communication model for Türkiye.