Marka yönetimi olarak marka yerleştirme stratejisi filmlerde marka yerleştirme örnekleri
Brand placement strategy as brand management. Examples of brand placement in films
- Tez No: 774016
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ A. FATİH AKCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Yönetimi, Marka Yerleştirme, Filmlerde Marka Yerleştirme, Brand, Brand Management, Brand Placement, Brand Placement in Movies
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Ürün yerleştirme, belirli bir amaç doğrultusunda film, TV programı ve video oyunları gibi eğlence programlarını içeren bir reklam yöntemi ve aracıdır. Ürün yerleştirme, son yıllarda medyanın yükselmesiyle geliştirilmiş bir pazarlama stratejisidir. Bununla birlikte, ürün yerleştirmenin avantajları, profesyonelleri ve çeşitli şirketleri, çeşitli verimlilik seviyeleri elde etmek için kendilerini ürün yerleştirme faaliyetlerine dâhil etmeye yönlendirmiştir. Televizyon ve filmlerdeki ürün yerleştirmenin diğer reklam mecralarına kıyasla en büyük farklılıklarından biri, ürünün sergilendiği ortam gibi faktörlerin önemidir. Çalışmanın önemli amacı, filmlerde sık-sık karşımıza çıkan marka yerleştirme uygulamalarının incelenmesidir. İkinci diğer bir amaç ampirik analizi gerçekleştirilen bu filmlere yerleştirilen markaları izleyicinin görme ve hatırlama düzeyinin ölçülmesidir. Çalışmanın en önemli hedefi; markayı ve marka yönetimini doğru anlayarak, marka yerleştirme stratejisine açıklık getirmek ve yapılan çalışmaları analiz etmektir.
Özet (Çeviri)
Product placement is an advertising method and tool that includes entertainment programs such as movies, TV shows and video games for a specific purpose. Product placement is a marketing strategy developed in recent years with the rise of the media. However, the advantages of product placement have led professionals and various companies to involve themselves in product placement activities to achieve varying levels of efficiency. One of the biggest differences of product placement in television and movies compared to other advertising channels is the importance of factors such as the environment in which the product is displayed. The important purpose of the study is to examine the brand placement practices that we frequently encounter in movies. Another aim is to measure the viewer's level of seeing and remembering the brands placed in these films for which empirical analysis has been carried out. The most important goal of the study; To understand the brand and brand management correctly, to clarify the brand placement strategy and to analyze the work done.