Ağ kafeslerde kefal (Chelon labrosus R.1826) yetiştiriciliği
- Tez No: 77407
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN ÖZDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Chelon labrosus, ağ kafes kültürü, adaptasyon, gelişme, pelet yem, Chelon labrosus, seacage culture, acclimation, growth, pellet feeding
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
IV ÖZET AĞ KAFESLERDE KEFAL ( Chelon labrosus R. 1826 ) YETİŞTİRİCİLİĞİ ALTUNOK, Muhammet Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman ÖZDEN Ocak 1998, 62 sayfa Bu çalışmada kalın dudaklı kefal yavrularının denizdeki ağ kafeslere uyumu ve büyütülmesi amaçlanmıştır. Doğadan toplanan yavrular aynı stok yoğunluğunda 4 farklı grupta stoklanarak 7 ay boyunca, farklı ham protein oranlarına sahip yemlerle beslenmişlerdir. Yavrular 6 m3 Kik ağ havuzlara 1 6 adet/m3 olarak stoklanmışlardır. Çalışmada, hazırlanan % 25, 30 ve 35' lik ham proteinli karmalar ile ticari sazan yemi kullanılmıştır. Grupların başlangıç ağırlıkları ortalama 6.2 ± 0.93 g, sonuçta A grubu 51. 1± 7.06 g, B grubu 82.5 ± 6.04 g, C grubu 77.1 ± 5.78 g ve D grubu 58.4 ± 3.05 g olmuşlardır. Bütün grupların yaşama oranları % 95' in üzerinde gerçekleşmiştir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT CAGE CULTURE OF THICK LIPPED MULLET (C labrosus R. 1826) ALTUNOK, Muhammet Msc in Fisheries Faculty Supervisor. Doç. Dr. Osman Özden January 1998, 62 pages The purpose of this work was to obtain some preliminary data on acclimation of fingerlings and grow-out of Chelon labrosus under intensive conditions in sea netcages. Fingerlings of C. labrosus collected from the sea shore and stocked in cages at same stocking densities were reared for 7 months with suplementary feeding. Four 6 m3 net in a cage were used for the experiments. Stocking densities were 16 mullet / m3 in netcages, respectively. Three diets containing 25, 30 and 35% protein levels were prepared. In last group was fed with commercial carp feed. Initial mullet weight was 6.2 ± 0.93 g. Final mean weights of mullets were group A 51.1 ± 7.06 g, group B 82.5 ± 6.04 g, group C 77.1 ± 5.78 g and 58.4 ± 3.05 g for group D in 210 days. Mullets reached a maximum weight with 82.5 g in B group. Optimum fish performance was achieved at 30% dietary protein. Survival was, in all groups over of 95% after 210 days in seacages.