Gölcük Gölü (Ödemiş-İzmir)'nün zooplanktonu üzerine araştırmalar
Investigations on the zooplankton of Gölcük Lake (Ödemiş-İzmir)
  1. Tez No: 77462
  2. Yazar: DİDEM ÖZDEMİR MİS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. RUŞEN USTAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Gölcük Gölü, Zooplankton, Crustacea, ötrofikasyon, Gölcük Lake, Zooplankton, Crustacea, Euthrophication
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
IV ÖZET GÖLCÜK GÖLÜ (ÖDEMİŞ-İZMİR)'NÜN ZOOPLANKTONU ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR ÖZDEMÎR MİS, Didem Doktora Tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M Ruşen USTAOĞLU Aralık 1998, 148 sayfa Bu çalışmanın amacı, Gölcük Gölü zooplanktonunun kalitatif ve kantitatif yönden incelenerek kompozisyonunun ortaya konması ve daha önceki yıllarda yapılan çalışmalarla karşılaştırılarak değişimlerin saptanmasıdır. Bu amaçla, gölde belirlenen 5 istasyondan aylık olarak vertikal ve horizontal örneklemeler yapılmış; su örnekleri alınarak gölün fîziko-kimyasal yapısı araştırılmıştır. Bu çalışmalar sonunda gölün zooplankton faunasını Rotifera, Cladocera ve Copepoda gruplarının oluşturduğu saptanmış; Rotifera'dan 17, Cladocera'dan 10, Cöpepoda'dan ise 6 tür elde edilmiştir. Kalitatif açıdan ise Cladocera birinci sırada yer alıp onu Rotifera ve Copepoda izlemektedir. Saptanan bu türler içinde Rotifera'dan 8, Cladosera'dan 4 ve Cöpepoda'dan 2 tür, Gölcük Gölü'nden ilk kez bildirilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATIONS ON THE ZOOPLANKTON OF GÖLCÜK LAKE (ÖDEMİŞ-İZMİR) ÖZDEMİR MİS, Didem Ph. D. in Department of Biology Supervisor Prof. Dr. M. Ruşen USTAO?LU December 1998, 148 pages The aim of this research is an investigation of the zooplankton biomass of Gölcük Lake; defining of community and meeting another research which studied on before and exposing the changings. With this aim, vertical and horizontal samples were taken from 5 stations choosen in the lake. The phisico-chemical construct of water was researched. In the sauth results, determined that the Rotifera, Cladocera and Copepoda were composed of zooplanktonic fauna of lake. 17 species from Rotifera, 10 species from Cladocera and 6 species from Copepoda are determined. It can explain that, numerously Cladocera was the firs group; Rotifera' and Copepoda was followed it. 8 species from Rotifera, 4 species from Cladocera and 2 species from Copepoda was reported the first time from Gölcük Lake.