A new technology for sending liquid fuels with borons to internal combustion engines directly
Bor içerikli sıvı yakıtların içten yanmalı motorlara dogrudan gönderilmesi için yeni bir teknoloji
- Tez No: 780883
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MÜKERREM ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji, Mühendislik Bilimleri, Electrical and Electronics Engineering, Energy, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: pulverizasyon, içten yanmalı motorlar, fosil yakıtlar, çevresel faktörler, emisyon, bor madeni, teknolojik cihazlar, yanma, küresel ısınma, yakıtlar, pulverization, internal combustion engines, fossil fuels, environmental factors, emission, boron mine, technological devices, combustion, global warming, fuels
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Enerji Sistemleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Enerji, birçok ülke için günümüzün en önemli sorunlarından biridir. Özellikle enerji arzı tüm dünya için daha önemlidir. Enerji söz konusu olduğunda, aklımıza yakıtlar ve yanma gelir. Çünkü kullandığımız enerjinin yaklaşık% 70'ini yakıt yakarak karşılıyoruz. Bununla birlikte, yakıt kullanımı bir dizi sorunu ortaya çıkarmaktadır. Özellikle yanma sonucu açığa çıkan zararlı gazlar hem çevreye hem de tüm canlılara zarar verir. Ayrıca yanma sonucu çeşitli yangınlar ve afetler meydana gelir. Bu zararları en aza indirmek için yeterli yakıt ve yanma bilgisi edinilmelidir. Bu çalışmada yakıtların açığa çıkardığı gazlar ve çevreye etkileri, yanma olayları, alternatif yakıtlar, fosil yakıtlar ve geliştirilen yeni teknolojiler hakkında bilgi verilecek ve bunun yanında yakıt pülverizasyon sistemi ile birlikte İçten yanmalı motorlarda bor madeninden gaz halinde elde edilen yakıt, çevreye sağladığı faydalar, yakıtın kullanım alanları, sağladığı avantajlar ve elde edilen olumlu sonuçlar da yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Energy is one of the most important problems of today for many countries. Especially energy supply is more important for the whole world. When it comes to energy, we think of fuels and combustion. Because we provide approximately 70% of the energy we use by burning fuels. However, the use of fuels raises a number of problems. Especially harmful gases released as a result of combustion harm both the environment and all living things. In addition, various fires and disasters occur as a result of combustion. Sufficient knowledge of fuels and combustion should be obtained to minimize these damages. In this study, information will be given about the gases released by fuels and their effects on the environment, combustion events, alternative fuels, fossil fuels and new technologies developed.In addition to this, together with the fuel pulverization system, the use of the fuel obtained from the boron mine in gaseous form in internal combustion engines, the benefits it provides to the environment, the usage areas of the fuel, the advantages it provides and the positive results obtained are also included.