جوامع الكلم واملفاهيم يف آي القرآن الكرمي سورة مرمي 'دراسة موضوعية'
Meryem Suresinde yer alan çoğul kelime ve kavramlara yönelik nesnel bir araştırma
- Tez No: 785041
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HANAN AKKO
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Çoğul Kelimeler, Kur'an Ayetlerindeki Kavramlar, Meryem Suresi, Nesnel Çalışma, Collective words, concepts in the verses of the Qur'an, Surah Maryam, objective study
- Yıl: 2022
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu tez, Meryem Suresi'nde yer alan çoğul kelime ve kavramların incelenmesine yönelik objektif bir çalışmadır. Mübarek sureden seçilmiş ve tamamı çoğul kavramını içeren ayetlerin incelendiği bu çalışma, giriş, önsöz ve iki bölümden oluşmakta, sonuç ve dizinle tamamlanmaktadır. Giriş bölümünde konunun önemi, seçilme nedeni, konu hakkında yapılan önceki çalışmalar, araştırma planı, araştırmadaki çalışma yöntemi, araştırma problemleri, yazma metodu ile teşekkür kısmına yer verilmiştir. Birinci bölümde, çoğul kelime ve terim grupları ele alınmıştır. İkinci bölümdeyse, çoğul kelimelere dair görüşlere yer verilmiştir. İkinci bölümün ilk kısmında, Meryem Suresi'ndeki kelimelerin uygulamalı bir incelemesi yapılmaktadır. İkinci kısmında ise, Meryem Suresi'nden seçilen mübarek ayetlere yer verilmektedir. Bu başlıkların ardından araştırmada ulaşılan önemli sonuçların ve tavsiyelerin ele alındığı sonuç bölümü yer almaktadır. Çalışmanın içeriğini ortaya koyan ve erişimi kolaylaştıran indekslere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis is about the examination of the verses of Surah Maryam, which includes the concepts of word collection for an objective study. This thesis is devoted to the examination of selected verses from the blessed surah, and these verses contain the concept of word collection entirely. The research consists of an introduction, two chapters, a conclusion, and indexes. In the introduction, the importance of the subject, the reason for choosing it, previous studies, the research plan, the study method in the research, the research problems, the method of writing the subject, the acknowledgments of the advisor and everyone who helped were included. And in its second title: the fluorescence of speaking engagements, and the second part: deals with its first subject: an applied study of the words in Surah Maryam, and its second subject: selected blessed verses from Surah Maryam. then comes the conclusion in which I discuss the most important conclusions and recommendations I have reached in my research, followed by technical indexes that reveal their content and facilitate access to their content, hoping for Allah's acceptance and payment.