Sağlık turizminin gelişmesinde sağlık turizmi seyahat acentelerinin rolü ve önemi
The role and importance of health tourism travel agencies in the development of health tourism
  1. Tez No: 786274
  2. Yazar: FİLİZ BERKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AZİZ BOSTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık turizmi gelişimi, Sağlık turizmi seyahat acenteleri, Sağlık turizmi, Health tourism development, Health tourism travel agencies, Health tourism
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Amaç: Turizm sektöründe yılın on iki ayında aktif işlevselliği olan sağlık turizmi, potansiyel olarak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de milli geliri artırmada önemli bir turizm çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde faaliyet gösteren sağlık turizmi seyahat acentelerinin rolü ve önemi bu noktada büyük önem arz etmektedir ve tezin amacını oluşturmaktadır. Gereç ve Yöntem: Küreselleşen dünyada sağlık turizmi alanında Türkiye'yi daha üst sıralara taşımak için sağlık turizmi seyahat acentelerinin görev ve sorumlulukları, faaliyetleri, faaliyet alanlarının geliştirilmesi için neler yapılabileceği, sorunları ve çözüm önerileri ise tezin yan amaçlarını oluşturmaktadır. Bulgular: Araştırma nicel bir yöntemle ele alınarak, frekans analiziyle ve veriler anket yöntemiyle elde edilmiştir. Yapılan literatür taraması sonucunda, sağlık turizmi seyahat acentelerinin, sağlık turizminin her açıdan ülkemiz için büyük potansiyel oluşturduğu görülmüştür. Sonuç: Bu kapsam doğrultusunda çalışmanın mevcut sağlık turizmi seyahat acentelerinin rolü ve önemi ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Objective: Health tourism, which has an active functionality in the tourism sector in the twelve months of the year, is potentially an important type of tourism in increasing the national income in Turkey as well as all over the world. Therefore, the role and importance of health tourism travel agencies operating in our country is of great importance at this point and constitutes the aim of the thesis. Materials and Methods: In the globalizing world, the duties and responsibilities of health tourism travel agencies, activities, what can be done to improve their fields of activity, problems and solution proposals in order to carry Turkey to higher ranks in the field of health tourism constitute the side objectives of the thesis. Results: The research was handled with a survey method, frequency analysis and data were obtained by interview method. As a result of the literature review, it has been seen that health tourism travel agencies and health tourism create great potential for our country in every aspect. Conclusion: In line with this scope, the role and importance of the current health tourism travel agencies of the study were revealed and some suggestions were made.