Wargaming and military innovation: Preparing the future forces
Harp oyunu ve askeri yenilik: Geleceğin kuvvetlerini hazırlamak
  1. Tez No: 786574
  2. Yazar: ŞAHİN ÜNSAL UYSAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BARIŞ ATEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Savunma ve Savunma Teknolojileri, Defense and Defense Technologies
  6. Anahtar Kelimeler: harp oyunu, yenilik, doktrin, kuvvet yapısı, karar verme, wargaming, innovation, doctrine, force structure, decision-making
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Milli Savunma Üniversitesi
  10. Enstitü: Atatürk Stratejik Araştırmalar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Savaş Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Savaş Araştırmaları (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu tezin amacı, harp oyununun, gerçek savaş koşullarını yaratarak ordularda kuvvet yapısındaki yeniliği ve değişimi tetikleyen etkili uygulanabilir tekniklerden ve tetikleyici faktörlerden biri olduğunu ve yeni tesis edilen geleceğin kuvvetlerinin doktrin ve konseptlerinin geliştirilmesinde ve onları gerçek savaşta kullanmadan önce test edilmesinde çok önemli bir araç olduğunu kanıtlamaktır. Bu çalışma askeri alanla sınırlıdır ve özellikle silahlı kuvvetlerin kara kuvvetlerine ve müşterek harekatın bazı yönlerine odaklanmıştır. Çalışmada vaka analizi kapsamında Alman, İngiliz ordularının harp oyunları sonucu yaptıkları askeri yenilikler ile Rus tehdidine karşı yapılan harp oyunu sonucu NATO'nun Baltık ülkeleri için belirlediği tedbirler askeri yenilik perspektifinden incelenmiştir. Tezin hazırlanmasında, harp oyunu ile ilgili açık kaynak raporları, bilimsel kitaplar ve makaleler internet kaynakları, sosyal medya, video kayıtları, gibi çeşitli kaynaklar kullanılmıştır. Bu çalışma sonucunda; harp oyunun yeni doktrinleri, yeni kuvvet yapılarını test etmenin ve ordulardaki yenilikleri tetiklemenin ve komuta gruplarının stratejik ve taktiksel anlayışının geliştirilmesinde etkili yöntemlerden birisi olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Harpoyunları, kuvvetleri tasarlamak, yeni teknik ve doktrinleri geliştirmek ve kuvvetleri savaşlarda etkin bir şekilde kullanmak için askeri ve siyasi karar alma sürecinin her düzeyinde kullanılabilir. Yeni doktrinler ve süreçler oluşturmanın ve bunları denemenin en iyi ve maliyet etkin yollarından biridir.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to find out that wargaming is one of the effective practicable techniques and driving factors to trigger the innovation and change in force structure in militaries by simulating real war conditions and to prove that it is a crucial instrument in developing and testing the doctrines and concepts of newly acquired units as well as weapons before employing them in actual combat. In this study, the wargaming is limited to the military domain and particularly focused on land forces of the armed forces and some aspects of the joint level. Within the scope of the case analysis in the study, the military innovations made by the German and British armies as a result of wargames and the measures determined by NATO for the Baltic countries against the Russian threat are examined from the perspective of military innovation. In preparing the thesis, various sources, such as open source reports, scientific books and articles, internet resources, social media, video recordings, etc., are relevant to the wargame. As a result of this study, it has been concluded that wargame is one of the effective methods of testing new doctrines and new force structures, triggering innovations in armies and developing the strategic and tactical understanding of command groups. Wargames can be used at all political and military decision-making levels to structure and redesign forces, develop new techniques and doctrines, and effectively use forces in battles. It is one of the best and most cost-effective ways to create and experiment with new doctrines and processes.