İç Anadolu Bölgesinde kullanılan bazı selektörlerin işletme özelliklerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi
The evaluation and establishment of operational specifications of certain selectors used in Central Anatolia
  1. Tez No: 78699
  2. Yazar: SEDAT SARIEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ YETKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Selektör, elek takımı, aspiratör, iş verimi, iş kalitesi, özgül enerji tüketimi, Selector, sieve set, fan, work productivity, work quality, specific energy consumption. ii
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE KULLANILAN BAZI S E- LEKTÖRLERİN İŞLETME ÖZELLİKLERİNİN BELİ R- LENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Sedat SARIEL Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Şinasi YETKİN 1998, Sayfa: 43 Jüri: Prof. Dr. Şinasi YETKİN Doç. Dr. Fikret DEMİR Doç. Dr. Recai GÜRHAN Bu çalışmada, İç Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak kullanılan bazı se lektörlerin işletme özelliklerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlan mıştır. Bu amaçla, değişik aspiratör devir sayıları, elek takımları ve besleme ağzı kesit alanlarının, selektörlerin enerji tüketimi, iş verimi, iş kalitesi ve ka yıplara olan etkileri belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; TZDK selektörü için, 1000 1/min aspiratör devri, 6/4 besleme ağzı açıklığı, 3.75 nolu üst ve 2.50 nolu alt elek takımı, SE SE için ise, 900 1/min aspiratör devri, 3/1 besleme ağzı açıklığı, 3.75 nolu üst ve 2.50 nolu alt elek takımlarının kullanılması ile en uygun çalışma durumu el de edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DISSERTATION FOR POSTGRADUATE STUDY Sedat SARIEL University of Selçuk The Institute of Science Department of Agricultural Machines Consultant: Prof. Dr. Şinasi YETKİN 1998, Page: 43 Jury: Prof. Dr. Şinasi YETKİN Doç. Dr. Fikret DEMİR Doç. Dr. Recai GÜRHAN Our aim in this study is to establish and evaluate the operational specifi cations of some commonly used selectors in Central Anatolia. To this end, various rotation number of fans, sieve set and the effects of the area of the feeding mouth section to energy consumption of selectors, productivity, quality and loss of work has been established. According to the results of this study; it has been observed that for TZDK selectors; 1000 1/min rotation number of the fan, 6/4 feeding mouth space, number 3.75 upper and number 2.50 lower sieve set and for SESE selectors; 900 1/min rotation number of the fan, 3/1 feeding mouth space, number 3.75 upper and number 2.50 lower sieve set has produced the best results.