شِعْرُ شَرِيفَة الْعَلَوِي (ت: 2013م) دِيوَانُ 'زُخْرُفُ الْبَلَحِ' نَمُوذَجًا دِرَاسَة أُسْلُوبِيَّة
Şerîfe el-Alevî'nin şiir üslubu (Dîvân-ı Zuhrufü'l-Balah örneği
- Tez No: 788695
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KUTAİBA FARHAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: üslup, kompozisyon, anlam, vokal, şair Sherifeel-Alevi, stylistics, compositional, semantic, vocal, poet Sherifa Al-Alawi
- Yıl: 2023
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Mektup birçok üslup imalarını içeriyordu ve bu çalışmanın öneminin Cibuti şairimiz SharifeEl-Alevi'nin şiirindeki üslup konularını ortaya koymasında yattığını belirtmeliyiz. Çalışmada şairimizin şiirinin ses düzeyinde ve iç müziği olan harfler ve seslerin tutarlılığı, dış müzik, ağırlıklar ve kafiyeler aracılığıyla ya da yapısal üsluplar üzerinden üslup ve tüm konuları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Talep cümleleri, sunum ve gecikme gibi kapsamlı temaları ve çalışmaların içerdiği diğer konuları üslupbilimde yapısal ve çalışma aynı zamanda çeşitli teşbih, metafor ve semantik konularının göstergesi olan üslup çalışmasının son konusunu da almıştır. Şairin şiirlerinde kullandığı metonimi.
Özet (Çeviri)
The letter included many stylistic implications, and we must point out that the importance of this study lies in revealing stylistic issues in the poetry of our Djiboutian poet, Sharifa Al-Alawi. The study sought to reveal stylistics and all its topics, whether on the vocal level and the internal music of our poet's poetry, which is letters and the consistency of sounds, or external music through weights and rhymes, or structural stylistics, which were taken from its comprehensive themes of demand sentences, presentation and delay and the rest of the topics involved under studies Structural in stylistics, and the study also took the last topic of the stylistic study, which is the indication of its various topics of simile, metaphor and semantic metonymy that the poet used in her poems.