The effort of principal in improving teacher performance during of Covid-19 at 7th junior high school (SMP) budong-budong, Indonesia
Covıd-19 pandemi sürecinde öğretmen performansını geliştirmede okul yöneticisi çabalarının değerlendirilmesi: Budong-budong, Endonezya
  1. Tez No: 792339
  2. Yazar: SUNARTO SUNARTO
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESMAHAN AĞAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Müdürün çabası, Öğretmen Performansı, Covid-19 Pandemi Dönemi, Effort of Principal, Teacher Performance, Covid-19 Pandemic Period
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışma, okul müdürlerinin Covid-19 dönemi sürecinde öğretmen performansını iyileştirme çabalarına genel bir bakış sağlamayı amaçlamaktadır. Araştırma, durum çalışması yaklaşımı ile nitel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Veri toplamak için araştırmacı gözlem, görüşme ve dokümantasyon gibi çeşitli veri toplama teknikleri kullanmıştır. Görüşme aşamasında, katılımcıların seçimi amaçlı örnekleme yoluyla yapılmıştır. Sonuç olarak, 7. Ortaokul (SMP) Budong-budong'da (Endonezya) 1 müdür ve 6 öğretmenden oluşan 7 kişi görüşmeye katılmıştır. Veri analizi sürecinde araştırmacı, verileri azaltma, verileri kategorize etme, verileri sunma ve son aşama olarak sonuç çıkarma olmak üzere çeşitli aşamaları gerçekleştirmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre müdürlerin Covid-19 pandemisi sürecinde öğretmen performansını iyileştirmeye yönelik rehberlik ve motivasyon sağlanması, öğretmenlerin kapasitesinin artması, değerlendirmelerinin uygulanması, rol model olması, ödül ve ceza verilmesi gibi çeşitli çabaları bulunmaktadır. Ayrıca araştırmanın sonuçları, 7. Ortaokul (SMP) Budong-budong'daki öğretmenlerin pandemi sırasındaki performansının 2 kategoriye ayrıldığını da ortaya koydu. Birinci kategori performansı düşen öğretmen grubu, ikinci kategori ise Covid-19 pandemisi öncesi ve sırasında performansında herhangi bir değişiklik yaşamamış öğretmenler grubudur.
Özet (Çeviri)
This research aims to get an overview of the role of school leadership in improving teacher performance during the Covid-19 period. The research was conducted using qualitative methods with a case study approach. For the data collection, researcher conducted interviews, observations, and documentation. To select respondents at the interview stage, I use a purposive sampling technique. Therefore, there are 7 people involved in the interview consisting of 1 principal and 6 teachers at the 7 Junior High School (SMP) of Budong-budong district, Indonesia. In the process of data analysis, the researcher carried out several stages, namely data reducing, categorizing, visualizing and the last stage is drawing conclusions. Based on the results of this research, there are several roles of that principal can do to improving teacher performance during the Covid-19 pandemic, namely providing guidance and motivation, improve teacher capacity, evaluations, being a role model, and providing rewards and punishments. In addition, the results of the research also found that the performance of teachers at 7 Junior High School (SMP) of Budong-budong during the pandemic was divided into 2 categories. The first category is a group of teachers whose performance has decreased, while the second category is a group of teachers who have not experienced any change in performance between before and during the Covid-19 pandemic.