The role of Instagram in influencing the publishing, sharing, and posting related to the Sheikh Jarrah 2021 events
Şeyh Cerrah 2021 olaylarıyla ilgili yayınlama, paylaşım ve gönderileri etkilemede Instagram'ın rolü
  1. Tez No: 793222
  2. Yazar: OMAR MOHAMMAD RASHEED RAYYAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YASMIN ALDAMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Instagram, Influencing, Palestine, the Sheikh Jarrah 2021 Events
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Pek çok kullanıcının sosyal medya platformlarının Şeyh Cerrah olayları hakkındaki bilgileri sansürlemeye yönelik eleştirilerine bağlı olarak, çalışma Instagram'ın gönderi ve besleme paylaşma hüküm ve koşullarının Şeyh ile ilgili etkileme, yayınlama ve gönderileri nasıl etkilediğini bulmayı ve ortaya çıkarmayı ve 10 Mayıs 2021'de patlak veren Jarrah 2021 olayları ve Instagram'ın olayla ilgili bilgileri kısıtlayıp silip silmediğini öğrenmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada nicel ve nitel araştırma yaklaşımları izlenerek bir anket tasarlanıp (304) kişiye çevrimiçi dağıtılmıştır. Ayrıca, araştırmanın problemini daha derinlemesine anlamak için bazı uzmanlar ve etkileyici kişilerle yoğun görüşmeler ve mülakatlar yapılmıştır. Çalışma, Instagram'ın silinen gönderiler, sınırlı hikâye erişimi, silinen yorumlar ve hatta Filistin yanlısı ve Şeyh Cerrah'ın olaylarıyla ilgili olan Instagram sayfaları ve hesapları gibi birçok biçimin yayınlanmasını kontrol etmede- Instagram şirketinin sözcüleri tarafından yapılan resmi yalanlamalara rağmen- rol oynadığını ortaya çıkarmıştır. Bu araştırma için örnek çalışmanın Bella Hadid, Muna Al-Kurd ve diğerleri gibi etkileyicilerin Instagram profillerinden derlenen Şeyh Cerrah'taki olaylarla ilgili haberlerin diğer haber kaynaklarına göre daha güvenilir ve güvenilir olduğunu ortaya koyduğu varsayılmıştır. Instagram influencer profillerinin ve gönderilerinin, kullanıcılara güncel olaylardan haberdar olma veya belki de ilk kez onlar hakkında bilgi edinme konusunda daha fazla fırsat verdiği gözlemlendi. Anahtar kelimeleri: Instagram, Etkilemek, Filistin, Şeyh Cerrah 2021 Olayları
Özet (Çeviri)
Depending on many users' criticism of social media platforms for the censoring of the information on Sheikh Jarrah events, the study aims to find out and expose how Instagram's terms and conditions of sharing posts and feed affect the influencing, publishing and posting related to Sheikh Jarrah 2021 events that erupted on May 10, 2021 and to find out whether Instagram, has restricted and erased information related to the event. The study followed the quantitative and qualitative research approaches by designing a questionnaire of (304) persons who were distributed an online questionnaire. Moreover, intensive interviews were conducted with some of the experts and influencers to gain more in-depth understanding of the problem of the research. The study found out that Instagram played a role in controlling the publishing by many forms such as deleted posts, limited story reach, deleted comments, and even removed or deleted Instagram pages and accounts that were pro-Palestinian and related to the events of Sheikh Jarrah, despite the official denials made by spokespeople for the company of Instagram. It was assumed that the sample study for this research revealed that the news about the events in Sheikh Jarrah gathered from the Instagram profiles of influencers like Bella Hadid, Muna Al-Kurd, and others were more trustworthy and dependable than other news sources. It was observed that Instagram influencer profiles and posts give users greater opportunities to stay up to speed on current events or perhaps learn about them for the first time.