An Evaluation of methodological ıssues in wozkflow management
İşakışı yönetimindeki metodolojik konuların bir değerlendirilmesi
- Tez No: 79350
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZGÜR ULUSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Workflow Systems, Advanced Transaction Models, Performance Evaluation
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
IV ÖZET İşakişi yönetimindeki metodolojik konuların bir değerlendirmesi Anastasia Sotnikova Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Özgür Ulusoy Ağustos, 1998 İşakışı yönetimi teknolojisi, endüstride pek çok alanda uygulanma imkanı bulmasına rağmen, işakışı yönetim sistemlerinin henüz belirgin bir olgunluğa eriştiği söylenemez. Bu tezde hedeflerimiz, işakışı yönetim sistemlerinin metodo lojik özelliklerini analiz etmek ve işakışı yönetim teorisine fonksiyonel ve yapısal açıdan katkılarda bulunmak olmuştur. Önerdiğimiz fikirlerin doğrulanması amacıyla bir işakışı uygulanması tasarımı yapılmış ve simülasyon tekniği kul lanılarak tasarlanan uygulama test edilmiştir. Tasarım ve geliştirme adımlan arasında simülasyon tekniğinin kullanılması, tasarımcıya işakışı sisteminin çeşit li yönlerden değerlendirilebilmesi imkanını verecektir. Ayrıca, simülasyon sonuç lan tasanmcınm işakışı sistemi için en uygun yapıyı seçmesini sağlayarak, ileriki aşamalarda olması muhtemel kayıplann önlenmesi için de yardımcı olacaktır. Anahtar sözcükler. İşakışı Sistemleri, Gelişmiş İşlem Modelleri, Performans Ölçümü.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT AN EVALUATION OF METHODOLOGICAL ISSUES IN WORKFLOW MANAGEMENT Anastasia Sotnikova M.S. in Computer Engineering and Information Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Özgür Ulusoy August, 1998 Workflow management is a diverse and rich technology being applied over an increasing number of industries. Despite this fact, workflow management systems (WFMSs) still have a long way to go before they can be regarded as mature technology. In this thesis, we try to analyze methodological aspects of WFMSs and contribute to the workflow management theory in terms of new functionality and structures of workflow schemas. A confirmation of our ideas is provided by simulation results of a workflow application which we have designed. Bringing the simulation stage in between design and implementation stages would let a schema designer assess a workflow system in terms of optimal system throughput, required facility capacities, and an efficient transactional representation of activities. Also, by allowing a schema designer to choose an effective structure of a workflow system, simulation results help to avoid possible future losses at the early stages of the workflow schema design.